Αντίδραση για τον ορισμό Πετρόφ στο Γκραν Πρι της Πορτογαλίας

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 22:59
UPD:23:03
EPA/DIEGO AZUBEL
A- A A+

Ο ορισμός του Βιτάλι Πετρόφ ως επιτρόπου της Φόρμουλα Ένα στο Γκραν Πρι της Πορτογαλίας δεν έγινε δεκτή απ΄ όλους με... ενθουσιασμό, κι αυτό επειδή ο Πετρόφ έχει δηλώσει πως δεν κατανόησε ποτέ την ενέργεια να γονατίζουν οι πιλότοι πριν από τους αγώνες.

«Σύμφωνα με τις παραδόσεις μας, οι άνθρωποι γονατίζουν μόνο σε έναν ναό, ενώπιον του Θεού και όταν ζητούν από τη μελλοντική γυναίκα τους να τους παντρευτεί», είχε πει ο Πετρόφ.

«Προσπαθούν να επιστήσουν την προσοχή στον αγώνα κατά του ρατσισμού. Η Ρωσία έχει μια διαφορετική νοοτροπία και δεν έχουμε το πρόβλημα για το οποίο ο Χάμιλτον μιλάει. Πρέπει να σκεφτούν σε ένα πιο παγκόσμιο επίπεδο», είχε προσθέσει.

Ο ορισμός Πετρόφ έφερε την αντίδραση του παγκόσμιου πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον, με τον Βρετανό πιλότο της Mercedes να εκφράζει δημοσίως την αντίθεσή του.

«Θα έλεγα ότι είναι έκπληξη να αναθέτεις κάτι τέτοιο σε κάποιον με αυτές τις πεποιθήσεις, κάποιον που που μιλάει τόσο πολύ για πράγματα που προσπαθούμε να πολεμήσουμε», υπογράμμισε ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις