H Samsonite λανσάρει μία έξυπνη τσάντα ώμου που συνδέεται με το smartphone

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 10:49
A- A A+

To νέο Konnect-i backpack της Samsonite χρησιμοποιεί τεχνολογία της Google προκειμένου να συνδεθεί με το smartphone του κατόχου του.

Η λογική της Samsonite είναι να μπορεί ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης τσάντας ώμου να αλληλεπιδρά με το κινητό του τηλέφωνο σε ορισμένα σενάρια χρήσης, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη να το βγάλει από την τσέπη του. Η τεχνολογία της Google που χρησιμοποιείται σε αυτή την περίπτωση ονομάζεται Jacquard και αποτελείται από ένα ειδικό έξυπνο αξεσουάρ που επικοινωνεί απευθείας με το smartphone. Εξελιγμένος είναι και χειρισμός του κινητού από τον χρήστη, καθώς τα λουριά του σακιδίου έχουν μία ειδική επιφάνεια που είναι ευαίσθητη στην αφή και επιτρέπουν την εκτέλεση κάποιων λειτουργιών, χωρίς να είναι ανάγκη να πιάσει το τηλέφωνο κάτοχός του.

Υπάρχει η δυνατότητα καθορισμού των εντολών που θα δίνονται από τα λουριά με τον προγραμματισμό του χρήστη από τη συνοδευτική εφαρμογή. Το ειδικό αξεσουάρ της Google επιτρέπει και την ειδοποίηση του χρήστη με δόνηση και οπτικές ενδείξεις για να ξέρει κανείς εάν έρχεται μία κλήση, ένα email, κ.λπ. Είναι προφανές ότι οι επιλογές αυτές απευθύνονται σε όσους βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση και είναι πολυάσχολοι, είναι σε διαρκή επαφή με το κινητό τους τηλέφωνο και θέλουν κάτι που να τους λύνει κυριολεκτικά τα χέρια, όταν βρίσκονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κατά τα άλλα, το σακίδιο της Samsonite ακολουθεί τις σχεδιαστικές επιταγές και άλλων προτάσεων της εταιρείας, με υψηλά πρότυπα ποιότητας, ενώ είναι διαθέσιμο σε δύο διαφορετικά μεγέθη. Στο εσωτερικό της τσάντας μπορούν να φιλοξενηθούν αρκετά gsadgets, καθώς και ένας φορητός υπολογιστής με διαγώνιο οθόνης 15,6 ιντσών. Οι τιμές του Samsonite Konnect-i backpack στις ΗΠΑ διαμορφώνονται στα 219 δολάρια για το μεγαλύτερο μοντέλο και 199 δολάρια για την τσάντα μικρότερου μεγέθους. Το ύφασμά του είναι αδιάβροχο, προσφέροντας ικανοποιητική προστασία στα πολύτιμα αντικείμενα που φιλοξενεί στο εσωτερικό του.

Προτεινόμενα για εσάς