ΠΑΣΟΚ: «Η Ελλάδα των γαλάζιων εκλεκτών αποκαλύπτεται»

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2007 16:06
A- A A+

«Η Ελλάδα των γαλάζιων εκλεκτών αποκαλύπτεται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Παπουτσής, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Πολιτικού και Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του Κινήματος, σχολιάζοντας την ένταξη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Παν.Χηνοφώτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/08/21/1400347.htm .

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης με πρώην αξιωματικούς και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ.Παπουτσής σημείωσε πως το θέμα δεν είναι προσωπικό για τον κ. Χηνοφώτη. «Είναι καθαρά πολιτικό ζήτημα με ιδιαίτερο συμβολισμό. Η φημολογούμενη τοποθέτηση του εν ενεργεία αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα της κομματικοποίησης που έχει επιβάλλει η ΝΔ στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, κλείνουν το μάτι στους ανώτατους αξιωματικούς για τη διαδοχή στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων», υπογράμμισε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

«Στην πραγματικότητα όμως, -πρόσθεσε- παρασημοφορούν την κατάντια των Ενόπλων Δυνάμεων, την κομματικοποίηση, τις λανθασμένες επιλογές προσώπων, ιδιαίτερα στο Π.Ν., καθώς και τη μείωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιβραβεύουν την πλήρη υποταγή των Ενόπλων Δυνάμεων στο κόμμα και αντιμετωπίζουν με αδιαφορία το χαμηλό επίπεδο της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, για το οποίο κύρια ευθύνη έχει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τους».

«Αδιάψευστη απόδειξη, το γεγονός ότι άφησαν από τις 14 φρεγάτες του Π.Ν. να είναι επιχειρησιακές μόνο οι 4 και ένα μεγάλο μέρος του κύριου υλικού του στρατού ξηράς σε ακριτικές περιοχές απαξιωμένο και χωρίς ανταλλακτικά», κατέληξε ο κ.Παπουτσής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή