Μουντιάλ 2022: «Κλείδωσε» για τις 7/12 η κλήρωση των προκριματικών της Ευρωπαϊκής Ζώνης

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 10:30
UPD:10:33
REUTERS/PAULO WHITAKER
A- A A+

Χωρίς την παρουσία εκπροσώπων και άλλων φορέων, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, θα διεξαχθεί στις 7 Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη η κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 στην ευρωπαϊκή ζώνη, από τους οποίους θα προκύψουν οι 13 ομάδες που θα δώσουν το παρόν στα γήπεδα του Κατάρ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αναμετρήσεις των προκριματικών σε Αφρική, Ασία και Νότια Αμερική, ενώ μέχρι τώρα έχουν διεξαχθεί τα 146 από τα 900 ματς του Παγκόσμιου Κυπέλλου και 191 ομάδες παραμένουν... στη μάχη για ένα από τα 31 εισιτήρια.

Το σύστημα των προκριματικών των Εθνικών ομάδων της «Γηραιάς ηπείρου» θα περιλαμβάνει ένα στάδιο ομίλων, με πέντε γκρουπ των έξι ομάδων και άλλα πέντε των πέντε.

Όλες οι ομάδες σε ένα γκρουπ θα παίξουν η μία την άλλη δύο φορές σε εντός και εκτός έδρας αγώνες μεταξύ Μαρτίου και Νοεμβρίου 2021. Οι δέκα νικήτριες των ομίλων θα προκριθούν απευθείας στο Μουντιάλ του Κατάρ 2022, με τις δέκα δεύτερες να δίνουν play off.

Εκτός από τις δέκα δεύτερες από τη φάση των ομίλων, τα playoffs θα περιλαμβάνουν επίσης τους δύο νικητές των ομίλων από τη γενική κατάταξη του UEFA Nations League 2020-2021 που δεν προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 και δεν συμμετέχουν στα ως δεύτερες.

Οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε τρία «μονοπάτια» playoffs, τα οποία θα περιλαμβάνουν αγώνες νοκ-άουτ τον Μάρτιο του 2022 για να καθορίσουν τα τρία τελευταία ευρωπαϊκά έθνη που θα προκριθούν στο Κατάρ.

Για την κλήρωση της προκριματική φάσης, οι 55 συμμετέχουσες εθνικές ομάδες θα χωριστούν σε έξι γκουπ δυναμικότητας των έξι ομάδων και ένα των πέντε ομάδων, με βάση την θέση τους στην Παγκόσμια Κατάταξη της FIFA της 26ης Νοεμβρίου 2020.

Οι δέκα ομάδες με την υψηλότερη κατάταξη θα πγαίνουν στο πρώτο γκρουπ, οι επόμενες δέκα υψηλότερες στο δεύτερο και ούτω καθεξής έως ότου οι τελευταίες πέντε ομάδες να βρεθούν στο έκτο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις