Παραίτηση του Αναστάση Παπαληγούρα ζητά το ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2007 18:17
UPD:22:26
A- A A+

Την αντικατάσταση του Αναστάση Παπαληγούρα από υπηρεσιακό υπουργό Δικαιοσύνης ζητά ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος, με αφορμή τις σημερινές διευκρινίσεις του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Γιώργου Κολιοκώστα. http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/08/21/1400427.htm

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπαδόπουλος, «ο εισαγγελέας κ. Κολιοκώστας όφειλε αντί να αναφερθεί, όψιμα μάλιστα, σε διαδικαστικά ζητήματα περί του πορίσματος Ζορμπά, να είχε προβεί σήμερα σε ρητή, λιτή και καθαρή δήλωση ότι ουδέποτε διετύπωσε, άμεσα ή έμμεσα, άποψη περί μη υπάρξεως ποινικών ευθυνών σε βάρος υπουργών και υφυπουργών της σημερινής κυβέρνησης, όπως του αποδίδεται από τον κυβερνητικό τύπο. Η στάση του αυτή αποτελεί ομολογία πολιτικής παρέμβασης υπέρ των συμφερόντων του κυβερνητικού κόμματος και συνεπώς αφήνει τον εαυτό του εκτεθειμένο σε βαρύτατες κατηγορίες».

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των βουλευτικών εκλογών που ζητείται η παραίτηση υπουργού Δικαιοσύνης εν μέσω της προεκλογικής περιόδου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή