Για αύριο, στις 11 το πρωί, οπότε και αναμένεται να προτείνει η εισαγγελέας για το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη και για τα αιτήματα του Γιάννη Λαγού αναφορικά με την ανάγνωση των βουλευμάτων, διέκοψε το δικαστήριο στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Νωρίτερα, παρών στη δικαστική αίθουσα, ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε τον λόγο από την πρόεδρο, αιτώντας να κληθεί να εξεταστεί «παράγοντας της κυβέρνησης Σαμαρά», τον οποίο κατονόμασε, καθώς, όπως είπε, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος συνομίλησε δύο μέρες πριν από τη δολοφονία Φύσσα με άνθρωπο που είχε επαφή με τον Ρουπακιά. Ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε μάλιστα να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση μαζί του.
Το πρωί, στην αντεπίθεση πέρασε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, που έστρεψε τα βέλη της και σε βάρος δικηγόρων πολιτικής αγωγής που κάνουν δηλώσεις εναντίον της σε ΜΜΕ.
Η εισαγγελέας ζήτησε τον λόγο στο δικαστήριο και επέμεινε στην αρχική της πρόταση, ότι δεν υπάρχει κώλυμα ώστε να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής. Ανέπτυξε μάλιστα τους ισχυρισμούς της με σειρά επιχειρημάτων. Στη συνέχεια επιτέθηκε κατά συνηγόρων πολιτικής αγωγής.
Με την έναρξη της διαδικασίας, ο γραμματέας της έδρας ανέγνωσε το βούλευμα βάσει του οποίου ο Γιάννης Λαγός είχε οδηγηθεί εκ νέου στη φυλακή επειδή είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη αμφισβήτησε την εισαγγελέα Αδαματία Οικονόμου καλώντας την είτε να διευκρινίσει την ήδη υποβληθείσα πρόταση της για τις εκτίσεις των ποινών είτε να τη συμπληρώσει. Συγκεκριμένα η πρόεδρος ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρότασή της ως προς έντεκα καταδικασθέντες οι οποίοι φαίνεται στο παρελθόν να είχαν καταδικασθεί σε ποινές κάθειρξεις (μεταξύ αυτών οι καταδικασθέντες για τη δολοφονία Λουκμάν).
Παράλληλα, ζήτησε να προσκομιστούν στο δικαστήριο από την Εισαγγελία Εφετών τα βουλεύματα που αφορούν τον Γιάννη Λαγό προκειμένου να διαπιστωθεί αν καταγράφεται σε αυτά παραβίαση των όρων που του έχουν επιβληθεί, θέμα τεράστιας σημασίας για την κρίση του δικαστηρίου ως προς το αν θα αποφασίσει την έκτιση ή όχι της ποινής του ευρωβουλευτή. Και αυτό ανεξάρτητα από το αν ζήτησε ή όχι ανασταλτικό στην έφεση ο ίδιος ο Γ. Λαγός, που εν προκειμένω δεν ζήτησε, καταγγέλλοντας το δικαστήριο, αφού το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει αυτεπάγγελτα για το θέμα αυτό.
naftemporiki.gr