Έκκληση Μαγιορκίνη σε όλους να είναι προσεκτικοί στις επαφές τους

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 19:25
UPD:20:58
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Ειδική έκκληση έκανε στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, στον πληθυσμό 18 μέχρι 40 ετών, να προσέχει τις κοινωνικές του επαφές, να χρησιμοποιεί τα μέτρα αυτοπροστασίας, όπως τη μάσκα, και να αποφεύγουν να έρχονται σε επαφή με άτομα που δεν ανήκουν στον στενό οικογενειακό τους κύκλο.

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως η επιδημιολογική αύξηση έρχεται από άτομα της ηλικιακής ομάδας 18-39 ετών,  σε ποσοστό 60-70% περισσότερο από το αναμενόμενο. Από τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, αυξημένη συμμετοχή στην επιδημική δυναμική φαίνεται να έχει η ομάδα των 40-64 ετών με ποσοστό μέχρι 30% μεγαλύτερο από το αναμενόμενο. Η ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών έχει συμμετοχή σε ποσοστό 40% χαμηλότερη από την αναμενόμενη. Τέλος, η ηλικιακή ομάδα 1-18 ετών παραμένει στο 40-50% χαμηλότερο από το αναμενόμενο.

Σύμφωνα με τον επίκουροι καθηγητή, το κρίσιμο σημείο του συστήματος υγείας παραμένει η νοσηλεία στις ΜΕΘ και δυστυχώς είναι ακόμα σε υψηλά επίπεδα, άνω των 80 καθημερινά.

Όπως είπε, έχουμε αρκετές εστίες μετάδοσης πλέον και εκτός Αττικής, όπως στη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, την Καστοριά τα Ιωάννινα κ.λπ. και αφορούν πολύ πάνω από το 50% των λοιμώξεων που καταγράφονται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή