Στο Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας και Κουλτούρας η φανέλα του Μπράιαντ

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 21:09
UPD:21:18
EPA/ETIENNE LAURENT
A- A A+

Στο Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας και Κουλτούρας, εκεί όπου είχε κάνει σημαντικές δωρεές, τοποθετήθηκε η φανέλα του Κόμπι Μπράιαντ από το Game 5 των τελικών του ΝΒΑ το 2008.

Η φανέλα και το σορτς του «Μπλακ Μάμπα», που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή με την κόρη του τον περασμένο Ιανουάριο,  τοποθετήθηκαν δίπλα σε ένα ζευγάρι σνίκερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς που έγραψαν τη λέξη "ισότητα" στο πίσω μέρος τους, με τον διευθυντή του μουσείου να δηλώνει:

«Η συνεισφορά του Κόμπι εντός κι εκτός παρκέ ήταν αξιοσημείωτη. Έκανε δωρεές στο μουσείο μας, αντιλαμβανόταν τη σημασία που έχει αυτό το μουσείο στη χώρα και σε όλο τον κόσμο. Θα είχαμε κάνει αυτή την κίνηση τον Μάρτιο, ο covid-19 δεν μας το επέτρεψε, τώρα όμως είναι η τέλεια στιγμή για να τιμήσουμε τη μνήμη του».

Τουλάχιστον ένα εκατ. δολάρια ήταν η δωρεά που είχε κάνει το 2016 το ζεύγος Μπράιαντ, ενώ ένα χρόνο μετά ο αείμνηστος άσος των ΛΑ Λέικερς είχε προσφέρει την εμφάνιση, που πλέον θα μπορεί να δει κάθε επισκέπτης.

Σε εκείνο τον αγώνα, στον πέμπτο τελικό της σεζόν 2007/08 απέναντι στη Βοστόνη, ο Μπράιαντ είχε σκοράρει 25 πόντους από 4/11 δίποντα, 4/9 τρίποντα και 5/7 βολές, είχε μαζέψει επτά ριμπάουντ, είχε δώσει τέσσερις ασίστ και είχε κλέψει πέντε μπάλες για να βοηθήσει τους Λέικερς να πάρουν τη νίκη πριν ταξιδέψει στη Βοστώνη και χάσουν εκεί το πρωτάθλημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις