ΗΠΑ: Αισιόδοξη η Πελόζι για πακέτο στήριξης πριν τις προεδρικές εκλογές

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 18:56
UPD:18:56
REUTERS/SARAH SILBIGER
A- A A+

Οι διαφωνίες μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για τα μέτρα στήριξης κατά των συνεπειών της Covid-19 καλά κρατούν. Ωστόσο η Νάνσι Πελόζι, εμφανίζεται αισιόδοξη  ότι ένα νομοσχέδιο θα μπορούσε να προωθηθεί πριν από την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε σε συνέντευξή της στο “This week” του ABC,  πως οι διαφορές πάνω στο θέμα με τη διοίκηση του προέδρου Τραμπ εξακολουθούν να υφίστανται, αλλά ήταν παράλληλα αισιόδοξη για την τελική εκβαση των διαπραγματεύσεων με τους Ρεπουμπλικανούς, καθώς «όλα αυτά τα έχουμε ξανασυζητήσει».  Η ίδια πάντως επιθυμεί την προώθηση του νομοσχεδίου πριν το τελικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Το πακέτο στήριξης μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Παρ’ όλα αυτά, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς ο υπουργός των Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, με τον οποίο διαπραγματεύεται η Πελόζι, βρίσκεται στη Μέση Ανατολή.

Κατά την Πελόζι, η αρχική πρόταση του Μνούτσιν, υπολειπόταν σε μια σειρά τομέων μεταξύ των οποίων των πιστώσεων φόρου για τους φτωχούς, την προστασία των εργαζομένων, τη βοήθεια ενοικίου, αλλά και σειρά διευκολύνσεων και προστασίας προς τις Πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις. Οι Δημοκρατικοί έχουν απορρίψει εδώ και καιρό τις ως τώρα προτάσεις καθώς τις θεωρούν ελλιπείς και απαιτούν ένα νομοσχέδιο ευρύτερης οικονομικής στήριξης.

Οι Ρεπουμπλικανοί από τη μεριά τους δεν επιθυμούν να ψηφίσουν άλλο ένα «γιγαντιαίο πακέτο διάσωσης».

naftemporikigr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή