Euroleague: Επίσημη η αλλαγή του καταστατικού, σε νέα ημερομηνία και το Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 16:09
UPD:16:10
A- A A+

Στο... παρελθόν ανήκουν και τυπικά από το μεσημέρι της Δευτέρας (19/10) όλες οι αποφάσεις για τους αγώνες που δεν έγιναν στην Euroleague λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και είχαν κατοχυρωθεί με 20-0 στις ομάδες που δεν ήταν υπαίτιες για τις αναβολές τους.

Στην έκτακτη συνεδρίαση που είχε προαναγγελθεί από την περασμένη εβδομάδα η διοργανώτρια αρχή «πήρε πίσω» τις αποφάσεις του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς το καταστικό που τις διέπει άλλαξε... και με τη βούλα, οπότε όλες οι αναμετρήσεις μεταξύ των οποίων και αυτή της Βιλερμπάν με τον Παναθηναϊκό θα οριστούν σε νέες ημερομηνίες.

Η Euroleague έστω και κάπως καθυστερημένα πήρε τη σωστή απόφαση μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου των μετόχων-μελών της, αλλάζοντας το καταστατικό της το οποίο προέβλεπε άμεση τιμωρία των ομάδων με ήττα 0-20 σε περίπτωση που δεν μπορούσαν να δώσουν έναν αγώνα λόγω αδυναμίας σύστασης ρόστερ εξαιτίας της πανδημίας.

Σύμφωνα με το νέο καταστατικό μία αναμέτρηση μπορεί να αναβληθεί μέχρι και τρεις φορές για λόγους ανωτέρας βίας. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό να βρεθεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής μετά από τρεις προσπάθειες, τότε η ομάδα που ευθυνόταν για την αναβολή θα χάνει τον αγώνα... στα χαρτιά.

Με πιο απλά λόγια: οι αναμετρήσεις που αναβλήθηκαν, της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με Μπασκόνια και Βαλένθια, καθώς και αυτές της Βιλερμπάν με Παναθηναϊκό και Ερυθρό Αστέρα, για την 3η και 4η αγωνιστική της κανονικής περιόδου θα οριστούν σε νέες ημερομηνίες εντός των προσεχών ημερών.

Το συγκεκριμένο μέτρο (αλλαγή καταστατικού) ισχύει τόσο για την EuroLeague όσο και για το EuroCup, επηρεάζοντας συνολικά 7 αγώνες. Πρόκειται για τους:

EuroLeague:

Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός (3η αγωνιστική)
Μπασκόνια - Ζενίτ (3η αγωνιστική)
Βιλερμπάν - Ερυθρός Αστέρας (4η αγωνιστική)
Βαλένθια - Ζενίτ (4η αγωνιστική)

EuroCup

Τσεντεβίτα Ολίμπια - Μπουρσασπόρ (2η αγωνιστική)
Βενέτσια - Μπουρζ (3η αγωνιστική)
Μπουρζ - Ούνικς Καζάν (4η αγωνιστική)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις