Super League: Ντέρμπι «δικεφάλων» στο ΟΑΚΑ

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 09:40
UPD:09:43
INTIME SPORTS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα (18/10) η 5η αγωνιστική της Super League, η πιο σημαντική εκ των οποίων θα διεξαχθεί το βράδυ (20:30) στο Ολυμπιακό Στάδιο ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ.

Η «αυλαία» θ΄ ανοίξει στις 16:00 στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου όπου ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Μετά την απομάκρυνση του Ντάνι Πογιάτος και την επικείμενη άφιξη του Λάζλο Μπόλονι (σ.σ. το μεσημέρι θα βρίσκεται στην Αθήνα) οι «πράσινοι» θα επιδοώξουν να κάνουν νέο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα αρχής γενομένης από το ματς με τους Κρήτες.

Το «τριφύλλι» στοχεύει στην πρώτη εφετινή του νίκη μετά από 2 ήττες και μία ισοπαλία απέναντι στον ΟΦΗ των πολλών προβλημάτων (απουσιάζουν 7 παίκτες). Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα είναι αποτυχία για την ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου.

Θ΄ ακολουθήσει το ματς, ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης (18:15), με τους γηπεδούχους να έχουν μόλις ένα βαθμόστο πρωτάθλημα και 7 ματς συνολικά χωρίς «τρίποντο», μετά από τη νίκη που είχαν κάνει επί του Βόλου στα play out του καλοκαιριού για την προηγούμενη σεζόν.

Από τη μεριά τους οι Αρκάδες έφυγαν αήττητοι από το Αγρίνιο (1-1), προερχόμενοι από τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού και την ήττα από τον Ολυμπιακό. Ήττα που είναι η μοναδική π0ου έχουν γνωρίσει στα 10 τελευταία παιχνίδια, αφού τελείωσαν αήγττητοι στα play out.

Το «δεύτερο πιάτο» της 5ης ημέρας θα κλείσει με το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, αυτό της ΑΕΚ (παίζει εκτός με Μπράγκα) με τον ΠΑΟΚ (υποδέχεται την Ομόνοια) στο ΟΑΚΑ (20:30). Τέσσερα 24ωρα πριν τις πρώτες μάχες που θα δώσουν στους ομίλους του Europa League οι δύο ελληνικές ομάδες θα μονομαχήσουν στο πλαίσιο του πρωταθλήματος με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μετά από τέσσερις νίκες στο ξεκίνημα της σεζόν, δύο για το πρωτάθλημα και δύο για το Europa League, η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Ατρόμητο στο τρίτο της ματς στο πρωτάθλημα. Στα 29 προηγούμενα είχε χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό, τρεις φορές.

Από την πλευρά του, ο «Δικέφαλος του Βορρά» παίζει το ένατο παιχνίδι του στη σεζόν. Επέστρεψε στις νίκες με τον ΟΦΗ, αφού δεν είχε νίκη σε τέσσερα διαδοχικά ματς, δύο για το πρωτάθλημα (ισοπαλίες με Ατρόμητο και Βόλο) και δύο με την Κράσνονταρ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις