Ο Ελ Αραμπί «πήρε τ' όπλο του»

Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 23:04
UPD:23:07
Eurokinissi Sports/LATO KLODIAN
A- A A+

Η είσοδος του Ελ Αραμπί στο 40ό λεπτό άλλαξε τα πάντα στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο.

Ο Μαροκινός στράικερ «έβγαλε τ' όπλο του» στο β΄ μέρος και με χατ τρικ οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» σε άνετη νίκη με 4-0, τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη των υποχρεώσεών τους στον 3ο όμιλο του Champions League (αυλαία με Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη στις 21/10).

Οι πρωταθλητές «ξόδεψαν» για ακόμη μία φορά ένα ημίχρονο μένοντας στο «μηδέν» (έβδομο εφετινό που δεν έχει σκοράρει στο πρώτο 45λεπτο), Στο β΄ μέρος, όμως, βρήκαν τους διαδρόμους και με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει όπως ήθελε, έφτασαν στην 3η τους νίκη (όλες εντός έδρας) και στους 10 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τον πρωτοπόρο Άρη.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πίεσε από τα πρώτα λεπτά τους Περιστεριώτες, αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ, όμως δεν το βρήκε από την πολύ ωραία ενέργεια και το τελείωμα του Χασάν στο 6', το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η φάση που άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα σημειώθηκε στο 28΄. Ο Μάτιτς έκανε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Καμαρά κοντά αρκετά μακριά έξω από την περιοχή του Ατρόμητου, με τον διαιτητή Κουτσιαύτη να του δείχνει αρχικά κίτρινη κάρτα.

Ωστόσο, κατόπιν υπόδειξης των διαιτητών VAR, ο ρέφερι της αναμέτρησης πήγε στο μόνιτορ κι άλλαξε την απόφασή του, αποβάλλοντας τον ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους πάντως οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική υπεροχή τους, παρά το γεγονός ότι ο Μάρτινς άλλαξε σύστημα στο 40', περνώντας στο γήπεδο και τον Ελ Αραμπί, για να πιέσει κι άλλο τους φιλοξενούμενους.

Ο Μαροκινός πήρε... φωτιά στο δεύτερο ημίχρονο και με ένα προσωπικό σόου, έκανε εύκολα τα πράγματα για τους Πειραιώτες. Στο 52' από ασίστ του Φορτούνη άνοιξε το σκορ (σε φάση που αρχικά δόθηκε οφσάιντ κι εντέλει το γκολ μέτρησε με υπόδειξη του VAR).

Στο 82' έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι», αφού έκανε πρώτα μία φανταστική ντρίμπλα με τακουνάκι έπειτα από πάσα του Λοβέρα (που είχε καθυστερήσει να «σερβίρει» δευτερόλεπτα πριν την ασίστ στον αμαρκάριστο Ραντζέλοβιτς) και στο 87' με κοντινή προβολή έκλεισε το σκορ.

Στο 65' ο Χασάν είχε κάνει το 2-0 έπειτα από ασίστ του Εμβιλά, «τελειώνοντας» ουσιαστικά το ματς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις