Φαν΄τ Σιπ: Τα παιδιά πήγαν καλά, θα έκανα τις ίδιες επιλογές

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 00:34
UPD:00:37
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Στη δυστοκία της ομάδας του απέδωσε το αναπάντεχο εντός έδρας 0-0 με το Κόσοβο ο τεχνικός της Εθνικής, Τζον Φαν΄τ Σιπ, μιλώντας στην κάμερα της COSMOTE TV. 

Ταυτόχρονα, υπερασπίστηκε τις επιλογές του, δηλώνοντας ότι «θα έκανα τις ίδιες επιλογές και αλλαγές. Πάντα είναι εύκολο να κάνεις κριτική κατόπιν εορτής. Τα παιδιά πήγαν καλά, δούλεψαν πολύ σκληρά, έδωσαν τα πάντα».

Αναλύοντας το παιχνίδι, είπε: «Στο πρώτο ημίχρονο δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά χρειαζόμασταν το πρώτο γκολ. Το Κόσοβο δεν είναι κακή ομάδα. Λυπούμαστε που δεν αξιοποιήσαμε κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, τους δώσαμε την ευκαιρία να μείνουν μέσα στο παιχνίδι και μείναμε στο 0-0».

Και πρόσθεσε: «Δεν ξεκινήσαμε καλά το δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν ήταν θέμα κόπωσης. Πιστεύω ότι πιο πολύ έλειπε η συγκέντρωση. Μετά ανεβάσαμε την απόδοσή μας και φτιάξαμε ευκαιρίες. Στο τέλος φρεσκάραμε τη σύνθεσή μας σε κάποιες θέσεις, αλλά δυστυχώς δεν βρήκαμε το γκολ».

Αναφορικά με τις σκέψεις του για το πρόβλημα της ομάδας στο γκολ; «Θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον τρόπο που παίζουμε, γιατί δημιουργούμε ευκαιρίες. Όμως είναι δεδομένο πως πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Θα πρέπει να είμαστε πιο εύστοχοι, γιατί έτσι κρατάμε τους αντιπάλους στο παιχνίδι και πιστεύουν πως μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα. Αυτό το πρόβλημα έχει δύο όψεις».

Ο ομόλογός του στον πάγκο του Κοσόβου, Μπερνάρ Σαλάντ, ήταν σαφέστατα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα που πήρε η ομάδα του απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως η Ελλάδα, και μάλιστα εκτός έδρας.

«Μας αρέσει να παίζουμε ποδόσφαιρο, αλλά η Ελλάδα είχε την κατοχή και έπρεπε να αμυνθούμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε την μπάλα και έπρεπε να παίξουμε κλειστά και να απειλήσουμε με αντεπιθέσεις», δήλωσε ο Ελβετός προπονητής.

«Είχαμε και κάποιες ευκαιρίες στο τέλος, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την απόδοσή της, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι για τον χαρακτήρα που δείξαμε και το αποτέλεσμα που πήραμε», πρόσθεσε.

Και συμπλήρωσε: «Ήρθαμε εδώ χωρίς δέκα παίκτες και τρεις από τους κορυφαίους μας, γι΄ αυτό είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Πάλεψαν κι έδειξαν άλλες αρετές, έστω κι αν το ποδόσφαιρό μας δεν ήταν ελκυστικό».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις