Nations League: Τεράστια έκπληξη στο Κίεβο

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 23:55
UPD:14/10/2020 00:01
REUTERS/ANDREW BOYERS
A- A A+

«Βόμβα» στο Κίεβο από την Ουκρανία.

Η ομάδα του Αντρι Σεφτσένκο έκανε τη μεγαλύτερη έως τώρα στο Nations League επικρατώντας με 1-0 της αήττητης μέχρι πριν την έναρξη της αναμέτρησης Ισπανία, στο πλαίσιο του 4ου ομίλου της League A.

Η ταλαιπωρημένη από τα κρούσματα κορονοϊού, αλλά και τραυματισμών/τιμωριών,Ουκρανία βρήκε τα ψυχικά αποθέμετα μετά από τρεις σερί ήττες, η μια εξ αυτών η πιο βαριά στην ιστορία με το 7-1 από την Γαλλία σε φιλικό, να «γυρίσει το διακόπτη» και να επικρατήσει της «φούριας ρόχα» στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου και να «βάλει φωτιά» στο γκρουπ με τρεις ομάδες να μάχονται, πλέον για την πρωτιά.

Η «χρυσή αλλαγή» του Σεφτσένκο, Βίκτορ Τσιγκάνκοφ (μπήκε στο ματς στο 65΄) έμελλε να πετύχει το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση (1-0) στο 76΄ και να χαρίσει στους Ουκρανούς το δεύτερο «τρίποντο» στον 4ο όμιλο της League A μετά από 4 αγωνιστικές.

Στο... κόλπο της πρώτης θέσης παραμένει και η Γερμανία, η οποία παρότι βρέθηκε τρεις φορές πίσω στο σκορ από την Ελβετία, κατάφερε να βρει  «απάντηση» ισάριθμες και το ματς να τελειώσει ισόπαλο, 3-3, στην Κολωνία.

Τρία 24ωρα μετά την πρώτη της νίκη στο Nations League η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ απέτυχε να κάνει το back to back απέναντι στους Ελβετούς που δεν έχουν ακόμη πανηγυρίσει «τρίποντο» (2 ισοπαλίες, 2 ήττες), παρ΄ όλα αυτά με 5 βαθμούς έμεινε «ζωντανή» στο κυνήγι της πρωτιάς (η Ισπανία έχει 7 βαθμούς κι ακολουθεί με ένα λιγότερο η Ουκρανία).

Στα υπόλοιπα ματς της 4ης ημέρας:

Αζερμπαϊτζάν-Κύπρος 0-0 (πρώτος βαθμός για το κυπριακό συγκρότημα), Μαυροβούνιο-Λουξεμβούργο 1-2, Λετονία-Μάλτα 0-1, Λιχτενστάιν-Σαν Μαρίνο 0-0, Νήσοι Φερόε-Ανδόρα 2-0.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις