Προβλήματα και τραυματισμοί από την κακοκαιρία

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 13:41
UPD:13:45
George Vitsaras / SOOC/George Vitsaras
A- A A+

Μεγάλες υλικές καταστροφές αλλά και τρεις τραυματισμούς προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Αττική. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου όπου σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές, σημειώθηκαν τρεις τραυματισμοί, εκ των οποίων η μία σοβαρά. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τους τρεις τραυματίες μετέφεραν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και ΚΑΤ.

Καταστροφές από την κακοκαιρία στην Αττική

Καταστροφές προκλήθηκαν στην Αττική κατα την διάρκεια της κακοκαιρίας, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 

Η περιοχή του Νέου Ηρακλείου επλήγη από έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους που είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές καταστροφές σε αυτοκίνητα και σπίτια από τις πτώσεις δέντρων.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Ν. Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος επιβεβαίωσε τα προβλήματα αναφέροντας πως στην περιοχή έχουν σημειωθεί πάνω από 150 πτώσεις δένδρων. 

Να σημειωθεί ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ενέργειες της Πυροσβεστικής για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην Αττική και ιδιαίτερα στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου.

Συνολικά μέχρι και αυτή την ώρα το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής  έχει δεχτεί σε όλη την Αττική 195 κλήσεις, εκ των οποίων οι 129 αφορούν σε κοπές δένδρων, 27 σε απομάκρυνση αντικειμένων και 39 για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα. Συνολικά επιχειρούν 25 συνεργεία, τα περισσότερα στο Νέο Ηράκλειο.

Με προβλήματα σημειώνεται και η κίνηση σε κεντρικούς δρόμους.  Λόγω πτώσης δένδρων διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Στη λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Μεταμόρφωση, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Μαρίνου Αντύπα.
  • Στην οδό Μαρίνου Αντύπα, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φιλοθέης.
  • Στην οδό Ανατολής, από το ύψος της οδού Ήρας.

Σημειώνεται ότι έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα προς Μαρούσι, όπου είχε διακοπεί λόγω πτώσης τριών δένδρων, τα οποία έκοψαν και απομάκρυναν τα συνεργεία της Πυροσβεστικής. Αποκαταστάθηκε επίσης η ηλεκτροκίνηση στον Ρέντη η οποία είχε διακοπεί από πτώση δένδρου, ενώ αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί και η κυκλοφορία στη γραμμή 1 του μετρό η οποία είχε σταματήσει, λόγω πτώσης δέντρου σε σημείο ανάμεσα στους σταθμούς Ειρήνης και Νέου Ηρακλείου

Δείτε αναλυτικά την κίνηση στους δρόμους εδώ

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή