Αλέκα Παπαρήγα: «Κάηκε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ»

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2007 15:38
A- A A+

«Κάηκε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», υπογράμμισε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή στις φονικές πυρκαγιές που κατακαίουν τη χώρα.

«Η πολιτική που ακολουθείται πολλά χρόνια τώρα, ιδιαίτερα την τελευταία 17ετία, που αποκαλείται μάλιστα και πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς, μεταρρυθμίσεις, εκσυγχρονισμός κλπ, αναπροσαρμογές στις εργασιακές σχέσεις κτλ. αποκαλύφθηκε σε πολύ συγκεκριμένα ζητήματα, είτε αναφερόμαστε στον κρατικό μηχανισμό, είτε αναφερόμαστε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», παρατήρησε η κ. Παπαρήγα και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Δεν είναι ότι ο βασιλιάς βγαίνει γυμνός, είναι και η στάση των τοπικών αρχών. ¶λλο πράγμα ο εθελοντισμός και άλλο πράγμα η υποκατάσταση της τοπικής και κρατικής ευθύνης. Αυτός είναι ο "Καποδίστριας". Στερεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη στοιχειώδη υποδομή και την οδηγεί στην εμπορευματοποίηση».

«Ευθύνη -υπογράμμισε- έχουν βεβαίως οι κυβερνήσεις που στηρίζουν τον Καποδίστρια και τον νέο Καποδίστρια, αλλά ευθύνη έχουν και οι εκλεκτοί τους τοπικοί άρχοντες, οι οποίοι από δημόσιες σχέσεις πάνε πάρα πολύ καλά, είναι πρώτοι, φεστιβάλ, διάφορα πανηγύρια, εκεί είναι πρώτοι και καλύτεροι, τα δίνουν όλα στους ιδιώτες, αλλά, όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες, λένε "κόψτε το κεφάλι σας". Βεβαίως την πρώτη ευθύνη έχει η κυβέρνηση με τον κρατικό μηχανισμό, αλλά δεν μπορούμε να μη δούμε ότι ο κρατικός μηχανισμός έχει και τα τμήματά του όπως είναι η Τ.Α», σημείωσε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Ερωτηθείσα αν οι πυρκαγιές θα επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, η κ. Παπαρήγα δήλωσε πως οι πυρκαγιές, η εμπορευματοποίηση, η ιδιωτικοποίηση της γης, βεβαίως είναι κριτήρια ψήφου, ωστοσο επεσήμανε πως «δεν πρέπει η τραγωδία αυτής της πυρκαγιάς με τους τόσους νεκρούς και ο καπνός που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας και που τον αναπνέουμε κιόλας, να παραμερίσει μια σειρά άλλα προβλήματα που απασχολούν όπως της Παιδείας, της Υγείας, τα ειδικά προβλήματα της νεολαίας, των γυναικών.

«Όλα τα προβλήματα πρέπει να μπουν στην κάλπη. Και αυτό το πρόβλημα, αλλά και όλα τα άλλα. Δεν θεωρούμε ότι πρέπει να τα παραμερίσουν και να μείνει μόνο αυτό το ζήτημα. Και μάλιστα να μείνει το ζήτημα της πυρκαγιάς, με έναν εξαιρετικά υποκριτικό τρόπο για να αναπαράγεται ο δικομματισμός και η δικομματική εναλλαγή με πολύ μεγάλη άνεση. Βεβαίως πρέπει να τιμωρηθούν τα κόμματα που ευθύνονται. Κι αυτό το λέγαμε και θα το λέγαμε κι αν δεν γίνονταν οι πυρκαγιές», τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή