Jeep Compass: Δείχνει το δρόμο και στις αστικές διαδρομές

Sponsored Content
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 18:01
UPD:18:19
A- A A+

Επιβλητικός σχεδιασμός και διαχρονική φήμη Jeep®. Αίσθηση ελευθερίας με άνεση και ασφάλεια, στις πιεστικές μετακινήσεις των πόλεων και γύρω από αυτές. Αποτελώντας σημείο αναφοράς για την κατηγορία των SUV, τα μοντέλα της Jeep είναι διαθέσιμα σε μια ευρεία γκάμα εκδόσεων που τα καθιστούν ιδανικά, τόσο για τις μικρές ή μεγάλες εξορμήσεις, όσο και για τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη. Χαρακτηριστική περίπτωση το Jeep Compass, η παραγωγή του οποίου για την Ευρωπαϊκή αγορά πραγματοποιείται, πλέον, στο εργοστάσιο του Melfi στην Ιταλία. Η Jeep ανταποκρίνεται, με τον τρόπο αυτό, ταχύτερα, στην αυξανόμενη ζήτηση του μοντέλου, ενώ, την ίδια ώρα, εμπλουτίζει περαιτέρω τη γκάμα του, διαθέτοντας εκτός των άλλων, για πρώτη φορά, έκδοση με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και κίνηση αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς, μια επιλογή εξαιρετικά δημοφιλής στην Ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου (η διάταξη αυτή αποτελεί σχεδόν το 30% του συγκεκριμένου segment).

Για τη συγκεκριμένη επιλογή χρησιμοποιείται ο νέος 4κυλινδρος Turbo βενζινοκινητήρας των 1.3 λίτρων με απόδοση 150 ίππους, που συνδυάζεται με το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DDCT 6 σχέσεων –υπάρχει και η έκδοση με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και 130 ίππους.  Το αυτόματο κιβώτιο DDCT διαθέτει και λειτουργία Sport (που μπορεί να ενεργοποιήσει ο οδηγός από τον αντίστοιχο επιλογέα στην κονσόλα). Η λειτουργία Sport εκτός από το κιβώτιο επενεργεί επίσης στον κινητήρα και το σύστημα διεύθυνσης.

Έχουμε νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης για πιο άμεση και δυναμική συμπεριφορά χωρίς καμία παραχώρηση στην άνεση. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζεται καλύτερος έλεγχος του αμαξώματος και μεγαλύτερη ακρίβεια, ιδιαίτερα στις στροφές με υψηλή ταχύτητα. Για πρώτη φορά εφαρμόζονται αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency Selective Damping) σε όλες τις εκδόσεις για καλύτερη απόκριση, πιο δυναμική συμπεριφορά και ακόμα καλύτερο επίπεδο απόσβεσης και ποιότητας κύλισης.

Σε κάθε έκδοσή του, ωστόσο, το Compass, προσφέρει, όντως, αξιοσημείωτη άνεση σε όλες τις διαδρομές και παράλληλα χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και ρύπων που του επιτρέπουν ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο. Αυτό που μας εντυπωσίασε, πέραν της απτής υψηλής ποιότητας υλικών, της άριστης εργονομίας και της πληρότητας εξοπλισμού ασφάλειας, ήταν η ευκολία χειρισμών και η πρακτικότητα σε καθημερινή χρήση. Ένα ευκολοδήγητο, στιβαρό και ευχάριστο όχημα για όλες τις δουλειές, που καλύπτει τις ανάγκες πολλών και διαφορετικών αγοραστών. Ακριβές το σύστημα διεύθυνσης, που «πληροφορεί» χωρίς να κουράζει, εξαιρετική η απόσβεση των κραδασμών στις κακοτεχνίες των ελληνικών δρόμων, άμεση απόκριση στο γκάζι, άφθονη ροπή και περίσσια ισχύος, ήσυχη κύλιση χωρίς ξεσπάσματα και στο σταμάτα/ξεκίνα, από φανάρι σε φανάρι και στην ανοιχτή λεωφόρο.

Με το μοντέρνο, πολυτελές, στιλ του, αλλά και τις «ξεκάθαρες» all time classic αναφορές στη μακρά παράδοση της μάρκας, παρέχει ένα συνολικό «πακέτο» επιδόσεων, πρακτικότητας και ευρυχωρίας, για τον εργένη, το νέο ζευγάρι, τις οικογένειες, τους δυναμικούς ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας. Με λίγα λόγια, όλους εκείνους που ξέρουν να ζουν τη ζωή στην κάθε μέρα!

Το νέο Jeep Compass έχει ενσωματωμένο τo Uconncet Box, το οποίο προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών. Σε συνδυασμό με το προηγμένο σύστημα πολυμέσων Uconnect με την οθόνη αφής των 7 ή 8,4 ιντσών, το Uconnect Box δίνει τη δυνατότητα αυτόματων (π.χ. σε περίπτωση ατυχήματος) ή χειροκίνητων  κλήσεων SOS, καθώς και άμεση επικοινωνία με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών Jeep. Επιπλέον το Uconnect Box δίνει τη δυνατότητα κλειδώματος και ξεκλειδώματος του αυτοκινήτου από απόσταση μέσω του κινητού τηλεφώνου του χρήστη, εντοπισμού του αυτοκινήτου μέσω σχετικής εφαρμογής και προγραμματισμού ορίων (ταχύτητας, γεωγραφικού σημείου, κτλ.) ώστε να ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης εφόσον παραβιαστούν. Παράλληλα, το σύστημα παρέχει πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινήτου (στάθμη καυσίμου, κατάσταση συντήρησης, κτλ.), ενώ στο μέλλον διαθέσιμες για το Uconnect Box θα υπάρχουν ακόμα περισσότερες υπηρεσίες μέσω του εξουσιοδοτημένου δικτύου της FCA. Tο σύστημα πολυμέσων του Compass, προσφέρει άνετη και γρήγορη λειτουργία mirroring, με το κινητό τηλέφωνο του χρήστη μέσω των εφαρμογών Apple CarPlay και Android Auto. 

Η σειρά Compass ολοκληρώνεται με τη διάθεση στην αγορά και των νέων Plug-in Hybrid εκδόσεων. Εφοδιασμένες με το υβριδικό σύστημα 4xe, θα προσφέρουν προηγμένη 4κίνηση, υψηλή απόδοση (190-240 ίππους), αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με αυτονομία 50χλμ. και εκπομπές CO2 <50γρμ/χλμ. Παράλληλα, με λιανική τιμή προ φόρων <40.000 ευρώ θα έχουν μηδενικό φόρο για χρήστες εταιρικού αυτοκινήτου. Η γκάμα του Jeep Compass είναι διαθέσιμη με τιμές που ξεκινούν από τις €22.800 (1.3T Sport), ενώ στα €27.550 θα διατίθεται η έκδοση 1.3Τ 150hp DDCT Longitude (αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη), απολαμβάνοντας -όπως όλα τα μοντέλα της μάρκας- τα προνόμια του Jeep® Freedom Days, με δυνατότητα προνομιακής χρηματοδότησης, 4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ. και 4 χρόνια οδική βοήθεια.

...

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή