Γλίτωσε στο τσακ από του καρχαρία τα δόντια

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 10:00
via REUTERS/Surf Life Saving NSW
A- A A+

Ένας καρχαρίας κολυμπά κοντά στον σέρφερ surfer του παγκόσμιου πρωταθλήματος Mατ Γουίλκινσον στο Sharpes Beach, στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, σε μία σπάνια φωτογραφία που έδωσε το Surf Life Saving NSW.

Ο 32χρονος Γουίλκινσον είπε ότι άκουσε την προειδοποίηση για καρχαρία από το μεγάφωνο του drone αλλά εξεπλάγη όταν ανακάλυψε πόσο κοντά του ήταν.

«Έκανα σερφ στην παραλία Sharpes μόνος μου και άκουσα έναν παφλασμό και έναν θόρυβο και κοίταξα γύρω αλλά δεν μπορούσα να δω τίποτα», δήλωσε ο Γουίλκινσον, ο οποίος είπε ότι ο πιλότος του drone είχε συμβουλεύσει να επιστρέψει παραλία.

EPA/NIC BOTHMA

«Έφτασα στην ακτή αισθανόμενος λίγο περίεργα και οι ναυαγοσώστες μου έδειξαν το βίντεο και κατάλαβα πόσο κοντά ήρθε χωρίς να γνωρίζω ότι ήταν εκεί», είπε. «Φαίνεται ότι πήγαινε για το πόδι μου και άλλαξε γνώμη.»

Ο Γουίλκινσον - ο οποίος αγωνίστηκε στο World Pro Surf League, κερδίζοντας τρία Championship Tour - είπε ότι «αισθάνομαι ευγνώμων και παράξενα ταυτόχρονα, αλλά χαρούμενος που γλίτωσα».

EPA/NIC BOTHMA

Το Surf Life Saving NSW πετάει drones πάνω σε παραλίες στο Ballina κάθε μέρα κατά τη διάρκεια των τοπικών σχολικών διακοπών.

Ο Γουίλκινσον είπε ότι τα drones τον κάνουν να νιώθει πιο άνετα στο νερό επειδή βλέπουν πράγματα που οι σέρφερς δεν μπορούν.

Έχουν γίνει τουλάχιστον έξι θανατηφόρες επιθέσεις καρχαριών στη χώρα φέτος, σύμφωνα με το Australian Shark Attack File στο Taronga Conservation Society Australia. 

EPA/NIC BOTHMA

Οι περισσότερες επιθέσεις καρχαριών εναντίον ανθρώπων συμβαίνουν όταν το ζώο μπερδεύεται, σύμφωνα με την Encyclopedia Britannica. Θέλουν να βάλουν στο "στόμα" ξένα αντικείμενα ώστε να προσδιορίσουν τι είναι και αν αξίζουν να γίνουν γεύμα.

naftemporikigr με πληροφορίες από το cnn international
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή