ΗΠΑ: Στις επάλξεις ο Τραμπ, ρίχνεται ξανά στην προεκλογική μάχη

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 08:06
UPD:08:07
REUTERS/TOM BRENNER
A- A A+

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξανάρχισε ήδη από χθες, Σάββατο, από τον Λευκό Οίκο την προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές, την οποία είχε διακόψει εξαιτίας της μόλυνσής του με κορωνοϊό. Εμφανίσθηκε μπροστά σε μερικές εκατοντάδες οπαδούς του που φορούσαν μάσκες. «Πάω καλά!», τους είπε όλος χαμόγελα.

Λίγο αργότερα, ο γιατρός του διαβεβαίωσε με μια ανακοίνωση πως ο πρόεδρος «δεν θεωρείται πλέον πως υπάρχει κίνδυνος να μεταδώσει» τον ιό σε άλλα πρόσωπα. Τεστ έδειξαν πως «δεν υπάρχει πλέον ένδειξη ενεργής αντιγραφής του ιού» και πως το ιικό φορτίο του Τραμπ «μειώνεται».

Ο δρ. Σον Κόνλεϊ, ο οποίος έχει επικριθεί τις τελευταίες ημέρες ότι δημιουργούσε σύγχυση στην ενημέρωση για την κατάσταση του προέδρου, διευκρίνισε πως ο ασθενής του δεν έχει πυρετό και τα συμπτώματα που είχε «βελτιώθηκαν»», 9 ημέρες μετά τη θετική διάγνωση του προέδρου των ΗΠΑ με Covid-19.

«Απόψε, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι εκτός από το γεγονός ότι ο πρόεδρος πληροί όλα τα κριτήρια των CDC για ένα ασφαλές τέλος της απομόνωσης, με σημερινά αναγνωρισμένα πρότυπα, δεν θεωρείται πλέον επικίνδυνο να μεταδώσει (τον ιό) σε άλλα άτομα», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Κόνλεϊ.

Τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC) είναι η βασική ομοσπονδιακή υπηρεσία των ΗΠΑ για τη δημόσια υγεία.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα προεκλογικές συγκεντρώσεις με εντατικό ρυθμό: Φλόριντα τη Δευτέρα, Πενσιλβάνια την Τρίτη, Αϊόβα την Τετάρτη. Ο Ντόναλντ Τραμπ υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις του αντιπάλου του, του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, ενώ η επόμενη τηλεμαχία ανάμεσα στους δύο υποψήφιους ματαιώθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή