Κυρίαρχος στο ΟΑΚΑ (78-71) ο Ολυμπιακός

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 23:01
UPD:23:25
Eurokinissi Sports/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την ευνοϊκή γι΄ αυτόν παράδοση στις ευρωπαϊκές μονομαχίες του με τον Παναθηναϊκό, καθώς νίκησε τους «πράσινους» με 78-71 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Σαφέστατα βελτιωμένη σε σχέση με την πρεμιέρα της στη διοργάνωση, όταν και ηττήθηκε άδοξα στο ΣΕΦ από τη Ζαλγκίρις Κάουνας, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πέτυχε την πρώτη νίκη της, υποχρεώνοντας ταυτόχρονα τους «πράσινους» στην πρώτη ήττα τους.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Πρίντεζης, που ξεδίπλωσε κλάση κι εμπειρία στο κλειστό του Ολυμπιακού Σταδίου και με 17 πόντους οδήγησε επιθετικά τους συμπαίκτες του.

Πολύτιμη ήταν και η συνεισφορά του Βεζένκοφ, που πέτυχε 9 πόντους και «κατέβασε» 9 ριμπάουντ, ενώ κρίσιμους πόντους (10) προς το τέλος του αγώνα, χάρις στους οποίους «φρέναρε» η αντεπίθεση των γηπεδούχων. 

Από το συγκρότημα του Γιώργου Βόβορα προσπάθησαν περισσότερο Φόστερ (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Παπαπέτρου (14 πόντοι, 4 ασίστ), ενώ ο Νέντοβιτς ήταν άστοχος.

Αγωνιστικά, το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετή αστοχία και από τις δύο πλευρές. Ύστερα από ένα «λευκό» τρίποντο, ο Ολυμπιακός πέτυχε μαζεμένα καλάθια, πήρε προβάδισμα με 6-0 και δεν το έχασε ποτέ ως το τέλος του αγώνα.

Με πόντους από τους ψηλούς (Έλις, Μάρτιν) οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 17-7 στο 8ο λεπτό και διατήρησαν το +10 ως το τέλος της πρώτης περιόδου (22-12).

Με τον Σλούκα στον πάγκο (πονούσε στο γόνατο) στο 2ο δεκάλεπτο, Σπανούλης και Τζένκινς οδήγησαν την ομάδα τους σκοράροντας και στέλνοντας τη διαφορά στο +15 (18-33 στο 14΄), για έναν Ολυμπιακό που είχε πια βρει ρυθμό στην επίθεση.

Δύο τρίποντα όμως, από Γουάιτ και Κασελάκη, στο λυκόφως της β΄ περιόδου «μάζεψαν» τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (35-44) στο ημίχρονο κι έδωσαν ξανά ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Με τον Παπαπέτρου να μπαίνει στο παιχνίδι επιθετικά, οι «πράσινοι μείωσαν κι άλλο τη διαφορά κι έτσι στο 30΄ το σκορ είχε γίνει 57-62 και τα πάντα ήταν ρευστά, θεωρητικά τουλάχιστον.

Η αντίδραση των γηπεδούχων όμως δεν ήρθε ποτέ. Στην τελευταία περίοδο ο ΜακΚίσικ έβαλε μεγάλα καλάθια οσάκις πλησίασαν, ποτέ όμως κάτω από τους 4 πόντους, ενώ από την άλλη πλευρά ο Νέντοβιτς ήταν μοιραίος στο τελευταίο δίλεπτο...

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις