Αποχωρεί το Μπαρμπαρός από τα ανατολικά της Κύπρου

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 08:39
UPD:13:21
Shutterstock
A- A A+

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός έχει αναχωρήσει από τα ανατολικά της Κύπρου και πλέει προς τα Βόρεια με άγνωστη μέχρις στιγμή κατεύθυνση, μεταδίδει το sigmalive.com. 

Σύμφωνα με το marinetraffic, γύρω στις 8.30 το πρωί της Παρασκευής, το Μπαρμπαρός βρίσκεται βόρεια της Κερύνειας και φαίνεται να κινείται προς το τουρκικό λιμάνι της Αττάλεια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σκάφος πλέει σε διεθνή ύδατα χωρίς να τραβάει καλώδια για τη διεξαγωγή ερευνών.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει νέα τουρκική NAVTEX που να δεσμεύει νέα περιοχή για έρευνες, ούτε από το εν λόγω πλοίο ούτε από κάποιο άλλο. Η παράνομη NAVTEX ανοιχτά της Κύπρου που εκδόθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου και έληγε στις 18 Οκτωβρίου μέχρι στιγμής δεν έχει ανανεωθεί.

MARINETRAFFIC.COM

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή η Τουρκία αιφνιδίασε με την αποχώρηση του τουρκικού σκάφους γεωτρήσεων Γιαβούζ από την κυπριακή ΑΟΖ. Το Γιαβούζ βρίσκεται πλέον στο λιμάνι του Τάσουτσου, στην περιοχή της Μερσίνας.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει μεταφέρει τις τελευταίες μέρες το πεδίο των εντάσεων στην Αμμόχωστο με το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου που οδηγεί στην παραλία της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, απόφαση που έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή