Η Qualcomm έτοιμη να λανσάρει το δικό της brand κινητών τηλεφώνων

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 15:11
UPD:15:12
A- A A+
Κατά τα φαινόμενα ένα νέο brand έρχεται σύντομα να προστεθεί στην ήδη πολυπληθή αγορά “έξυπνων” κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό σύστημα Android.
 
Αυτό από μόνο του δεν αποτελεί έκπληξη, αντίθετα έκπληξη προξενεί η είδηση ότι το νέο brand θα προέρχεται από την Qualcomm, εταιρεία που έως σήμερα είναι γνωστή για την παροχή επεξεργαστών προηγμένης τεχνολογίας για φορητές συσκευές. 
 
Την είδηση μετέδωσε αρχικά η ταϊβανέζικη ιστοσελίδα DigiTimes, ενώ αναλυτές θεωρούν ότι είναι πολύ πιθανό η Qualcomm να λανσάρει το νέο brand σε συνεργασία με την Asus αφού η ίδια, πέραν της κεντρικής πλατφόρμας, δεν διαθέτει εμπειρία παραγωγής ολοκληρωμένων συσκευών. Αντίθετα, με την βοήθεια της Asus το εγχείρημα αποκτά πρόσβαση σε ολοκληρωμένες δομές παραγωγής αλλά και δυνατότητα διανομής σε παγκόσμια κλίμακα. 
 
Αυτό που φαίνεται να σχεδιάζει η Qualcomm είναι η δημιουργία ενός smartphone, ενός “υπέρ-τηλεφώνου”, που θα έχει σχεδιαστεί από την ίδια αλλά θα κατασκευάζεται από την Asus. Προφανώς θα πρόκειται για συσκευή της high-end κατηγορίας που θα ενσωματώνει την κορυφαία πλατφόρμα της εταιρείας, Snapdragon 875, συνδυασμένη με όλα τα κορυφαία χαρακτηριστικά των Android συσκευών. 
 
Αναλυτές της αγοράς θεωρούν ότι η συσκευή της Qualcomm θα είναι άμεσα συγκρίσιμη με την σειρά συσκευών Surface της Microsoft και θα χρησιμοποιηθεί σαν ένα μέσο επίδειξης νέων ιδεών, χαρακτηριστικών ή ακόμη και νέων σχημάτων των μελλοντικών συσκευών. 
 
Η Asus από την άλλη πλευρά είναι γνωστός κατασκευαστής πολλών ειδών ηλεκτρονικών συσκευών ενώ τελευταία παράγει και μία σειρά gaming κινητών τηλεφώνων, όπως το ROG Phone 3 το οποίο  χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Snapdragon 865+, μία από τις κορυφαίες προτάσεις της Qualcomm. 
 
Το νέο brand είναι αρκετά πιθανό να ανακοινωθεί επίσημα κατά την διάρκεια του Snapdragon Tech Summit, του συνεδρίου της Qualcomm που θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 1 και 2 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε η Qualcomm θα έχει λανσάρει το νέο της κορυφαίο SoC, το Snapdragon 875, σε συνδυασμό με μία νέα σειρά επεξεργαστών Snapdragon 700 Series στην μεσαία κατηγορία. Εάν μία πραγματική συσκευή δεν παρουσιαστεί στο Snapdragon Tech Summit τότε αυτό πιθανότατα θα γίνει στις επόμενες μεγάλες τεχνολογικές εκθέσεις/ συνέδρια, δηλαδή στην CES 2021 και στο MWC 2021. 
 
 

Προτεινόμενα για εσάς