Web Summit: Online λόγω πανδημίας η μεγαλύτερη συνδιάσκεψη τεχνολογίας στην Ευρώπη

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 11:56
UPD:11:59
REUTERS/PEDRO NUNES
A- A A+

Η Web Summit, η μεγαλύτερη συνδιάσκεψη τεχνολογίας στην Ευρώπη, θα πραγματοποιηθεί πλήρως online τον Δεκέμβριο λόγω του κορωνοϊού- ο οποίος έχει οδηγήσει στην ακύρωση ή αναβολή πολλών μεγάλων διοργανώσεων φέτος- όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της την Πέμπτη.

«Η Λισσαβώνα είναι το σπίτι της Web Summit, αλλά με αυξανόμενα ξεσπάσματα Covid-19 ανά την Ευρώπη, πρέπει να σκεφτούμε τι είναι καλύτερο για τους ανθρώπους της Πορτογαλίας και τους επισκέπτες» ανέφερε σε δήλωσή του ο ιδρυτής της διοργάνωσης, Πάντι Κοσγκρέιβ.

Όπως αναφέρει το Reuters, της απόφασης, η οποία ελήφθη αφού ο διοργανωτής δήλωσε τον Ιούνιο πως το event θα λάμβανε χώρα στη Λισσαβώνα όπως είχε σχεδιαστεί, προηγήθηκαν συνομιλίες με την πορτογαλική κυβέρνηση και τον δήμαρχο της Λισσαβώνας.

Το event, που μεταφέρθηκε από το Δουβλίνο στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας το 2016, προσελκύει περίπου 70.000 συμμετέχοντες κάθε έτος, με ομιλητές από κορυφαίες εταιρείες και startups τεχνολογίας, καθώς και πολιτικούς.

Η Web Summit θα είναι σε θέση να υποδεχτεί 100.000 επισκέπτες online στη δική της πλατφόρμα συνδιασκέψεων, ανέφεραν οι διοργανωτές, με περίπου 800 ομιλητές να συμμετέχουν στο event, μεταξύ των οποίων ο Έρικ Γιούαν, διευθύνων σύμβουλος της Zoom, και ο Κρις Έβανς, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον «Κάπτεν Αμέρικα».

H Πορτογαλία, που έχει αναφέρει πάνω από 81.000 κρούσματα και 2.040 θανάτους από τον κορονοϊό- πολύ χαμηλότερα από τη γειτονική Ισπανία- άρχισε την άρση του lockdown στις 4 Μαΐου. Ωστόσο όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, έχει δει τα κρούσματα να αυξάνονται από το καλοκαίρι και μετά.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς