Φιλικός με την Αυστρία απόψε για την Εθνική

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 18:20
UPD:18:20
REUTERS/DAVID KLEIN
A- A A+

Η «πρόβα τζενεράλε» της Εθνικής Ανδρών για τους εντός έδρας αγώνες του Οκτωβρίου στο Nations League, απέναντι σε Μολδαβία (11/10) και Κόσοβο (14/10), γίνεται απόψε στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας (21:30), στον φιλικό αγώνα εναντίον της πάλαι ποτέ «Βούντερτιμ».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τζον Φαν΄τ Σχιπ, θα έχει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να δει την κατάσταση των διεθνών, να δοκιμάσει νέους παίκτες και σχήματα, εν τέλει να εξάγει σημαντικά συμπεράσματα ενόψει των συναντήσεων που έπονται.

Η Εθνική βρίσκεται στο στάδιο της δημιουργίας ενός συνόλου με διαφορετική φιλοσοφία και αγωνιστική νοοτροπία συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν. Πήχης, στην παρούσα φάση, είναι η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και η Αυστρία αποτελεί έναν αξιοσέβαστο αντίπαλο, που μπορεί να αποτελέσει μέτρο σύγκρισης και «καθρέφτη» της δουλειάς που επιτελείται από Φαν΄τ Σχιπ και ποδοσφαιριστές.

«Θα είναι ένα παιχνίδι που θα δούμε νέα πράγματα και νέους παίκτες και ίσως νέους τρόπους να αγωνιζόμαστε. Αυτά τα φιλικά μπορεί να είναι χρήσιμα. Να μας βοηθούν με καλό τρόπο και ξέροντας ότι είχαμε και δύο ματς πίσω μας που παίξαμε. Θα χρησιμοποιήσουμε νέους παίκτες για να τους αξιολογήσουμε», έδωσε το στίγμα ο Ολλανδός εκλέκτορας.

Από τους αρχικά κληθέντες διεθνείς εκτός έμεινε ο Μασούρας (τραυματίας), που δεν έπαιξε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Πέλκας, λόγω της μεταγραφής του στη Φενέρμπαχτσε, δεν θα είναι διαθέσιμος απόψε.

Την αποστολή της Εθνικής ομάδας συγκροτούν οι, Διούδης, Βλαχοδήμος, Μπάρκας, Μπακάκης, Ρότα, Σβάρνας, Λαμπρόπουλος, Χατζηδιάκος, Μιχαηλίδης, Τζαβέλας, Γιαννούλης, Κυριακόπουλος, Κουρμπέλης, Ζέκα, Μπουχαλάκης, Λυκογιάννης, Λημνιός, Πέλκας, Μπακασέτας, Τζόλης, Φούντας, Μάνταλος, Κουλούρης, Φορτούνης και Παυλίδης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις