Μπαρτσελόνα: Έρχεται πρόταση μομφής κατά του Μπαρτομέου

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 15:30
UPD:15:39
EPA/TONI ALBIR
A- A A+

Είναι γνωστό ότι το μέλλον του Τζόζιπ Μαρία Μπαρτομέου στον προεδρικό θώκο της Μπαρτσελόνα παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο.

Το αμέσως προσεχές διάστημα ο διοικητικός ηγέτης των «μπλαουγκράνα» θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόταση μομφής, καθώς η κίνηση μίας ομάδας που επιθυμεί την «εκθρόνισή» του συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών από μέλη του συλλόγου.

Ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας, Ζόρντι Φαρέ, έκανε γνωστό ότι κατατέθηκαν συνολικά 20.687 υπογραφές, εκ των οποίων έχουν επιβεβαιωθεί οι 16.521, αριθμός που αντιπροσωπεύει το ποσοστό που είναι απαραίτητο για να προκληθεί ψηφοφορία.

Με βάση το καταστατικό του ισπανικού συλλόγου, η διοίκηση είναι πλέον υποχρεωμένη μέσα σε διάστημα 10-20 εργάσιμων ημερών να διεξάγει ψηφοφορία μεταξύ των μελών, με ερώτημα την αποδοχή ή μη της πρότασης μομφής. Για να επιτευχθεί η απομάκρυνση του προέδρου, απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων.

Πρόκειται για την μόλις τρίτη φορά στα χρονικά του συλλόγου που κατατίθεται πρόταση μομφής κατά προέδρου. Στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν ήταν επαρκές για να απομακρυνθεί ο επικεφαλής του συλλόγου.

Η τρέχουσα θητεία του Μπαρτομέου ολοκληρώνεται κανονικά το 2021, όταν και θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις