Χωρίς μεταγραφές για πρώτη φορά από το 1980 η Ρεάλ

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 12:59
UPD:13:01
REUTERS/SERGIO PEREZ
A- A A+

Για πρώτη φορά από το 1980, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ στη μεταγραφική αγορά. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας επανέφερε στο «Μπερναμπέου» τους Όντεγκαρντ, Οντριοθόλα και Λούνιν, που είχαν δοθεί δανεικοί κι αυτό ήταν όλο... 

Ο πρόεδρος της «βασίλισσας», Φλορεντίνο Πέρεθ, κράτησε τον λόγο του στις 16 Ιουλίου, το απόγευμα που η Ρεάλ του Ζιντάν κατάκτησε τον τίτλο στο χορτάρι του «Ντι Στέφανο», στο Βαλδεμπέμπας, όταν ανακοίνωσε ότι «δεν θα πάρουμε κανέναν». 

Λογικό από μια άποψη, καθώς σε μια εποχή οικονομικής κρίσης τα χρήματα που υπάρχουν πρέπει να επενδυθούν για τον εκσυγχρονισμό και τη στέγη στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Το καλοκαίρι του 1980, οι λόγοι ήταν πολύ διαφορετικοί. Η Ρεάλ του Μπόσκοφ και του προέδρου Λουίς ντε Κάρλος αποφάσισε να εμπιστευθεί την ποιότητα της ομάδας που μόλις είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα, φτάνοντας τους 5 τίτλους τα τελευταία 6 χρόνια, με τους Χουανίτο, Σαντιγιάνα, Στίλικε, Ντελ Μπόσκε και Καμάτσο.

Από τότε, οι «μπλάνκος» πάντα ξόδευαν. Τα τελευταία 10 καλοκαίρια ο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει επενδύσει 1,114 δις ευρώ, πάνω από 300 μόνο πριν από ένα χρόνο, όταν έφτασε ο Εντέν Αζάρ και μετά οι Γιόβιτς, Μιλιτάο, Μεντί, Ροντρίγκο.

Το ανώτατο όριο των 300 εκατομμυρίων ευρώ έσπασε επίσης το 2009, όταν έφτασαν οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά, Κακά, Τσάμπι Αλόνσο, Αλμπιόλ, Νεγρέδο και Αρμπελόα.

Περιέργως, τα χρόνια των 4 Champions League σε 5 χρόνια ήταν τα πιο έξυπνα. Ο Πέρεθ δεν προχώρησε σε καμία σημαντική μεταγραφική κίνηση, αφού η νικήτρια ομάδα των Ρονάλντο και Μπενζεμά, Κρόος και Μόντριτς, Ράμος και Βαράν, Μαρτσέλο και Καρβαχάλ είχε ήδη συγκεντρωθεί.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις