Της Ανθής Αγγελοπούλου
Συνεχίζουν τον αγώνα για ενίσχυση του νοσοκομείου οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο με στάση εργασίας την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου (12.30μμ-3μμ) και συγκέντρωση στα γραφεία της 2ης ΥΠΕ στις 2 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝΕ Θριάσιο στο νοσοκομείο, παραμένουν κενές 260 οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων, ενώ η πρόβλεψη για ενίσχυση του νοσοκομείου με 8 επικουρικούς νοσηλευτές και 3 επικουρικούς τραυματιοφορείς δεν αρκεί να καλύψει ούτε στο ελάχιστο τις μεγάλες ελλείψεις. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ιατρείου COVID στο ΤΕΠ που στελεχώνεται από 3 μόνο γιατρούς, ενώ υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό. Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις στην Πνευμονολογική και τη ΜΕΘ Κέντρου Εγκαυμάτων, όπου νοσηλεύονται επιβεβαιωμένοι ασθενείς με COVID-19 αλλά και στην Α και Β Παθολογικές κλινικές, στην Αιμοδοσία, στη ΜΕΘ 1ου ορόφου, στην ΩΡΛ, τη Νευροχειρουργική, την Ορθοπαιδική και τις υπόλοιπες κλινικές του Χειρουργικού τομέα, όπου, εκτός των χειρουργικών, νοσηλεύονται και παθολογικοί και πνευμονολογικοί ασθενείς.
Ταυτόχρονα, οι εργασίες ανακατασκευής των χειρουργείων που έχουν ως αποτέλεσμα να λειτουργούν χειρουργικές αίθουσες σε διαφορετικά σημεία αυξάνουν δραστικά τις ανάγκες στελέχωσης τόσο των χειρουργείων όσο και του αναισθησιολογικού τμήματος.
Αυξημένες όμως, είναι οι ανάγκες και σε βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό (τραυματιοφορείς και βοηθούς θαλάμου) που δεν μπορούν να καλυφθούν από τους υπάρχοντες μόνιμους και συμβασιούχους τραυματιοφορείς και βοηθούς θαλάμου, από τους οποίους 6 τραυματιοφορείς και 1 βοηθός θαλάμου κινδυνεύουν με άμεση απόλυση.
Τέλος, στα εργαστήρια και το Ακτινολογικό παραμένουν κενές 12 θέσεις χειριστών ιατρικών συσκευών και βοηθών εργαστηρίων και 6 θέσεις τεχνολόγων ακτινολόγων και χειριστών εφαρμοστών ενώ για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, δεν επαρκούν οι φυσικοθεραπευτές του νοσοκομείου.
Όπως λέει το Σωματείο, αν απολυθούν οι 45 επικουρικοί η κατάσταση θα χειροτερέψει. Ενώ, καταγγέλλουν ότι το Θριάσιο κοντεύει να μετατραπεί σε "νοσοκομείο της μιας νόσου", αφήνοντας εκτεθειμένους εκατοντάδες ασθενείς με άλλες παθήσεις, ιδιαίτερα να λάβουμε υπόψη ότι είναι το μοναδικό νοσοκομείο σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική.