Πέθανε η ηθοποιός Άλκηστις Παυλίδου

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 15:40
UPD:15:40
A- A A+

Έφυγε από τη ζωή, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, η ηθοποιός Άλκηστις Παυλίδου.

Η Άλκηστις Παυλίδου πέθανε σε ηλικία 74 ετών σήμερα τα ξημερώματα, όπως ανακοίνωσε ο ηθοποιός Κωστάκης Κωνσταντίνου στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Η γνωστή ηθοποιός έφυγε, μάλιστα, την ίδια ημέρα που γεννήθηκε, καθώς θα γιόρταζε τα 74α γενέθλιά της. Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και σε ολόκληρη την Κύπρο, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητή ηθοποιός.

Οι δυο της κόρες, Χριστίνα και Κίνθυα, την αποχαιρέτησαν με συγκινητικές αναρτήσεις στα social media τους και δέχτηκαν εκατοντάδες συλλυπητήρια μηνύματα.

Η Άλκηστις Παυλίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1946.

Από παιδί, σε ηλικία μόλις έντεκα χρόνων, λάμβανε μέρος σε παιδικά προγράμματα του ΡΙΚ στο ραδιόφωνο και μετά στη τηλεόραση. Η Άλκηστις Παυλίδου ήταν παντρεμένη και είχε την Χριστίνα τριών ετών, όταν αποφάσισε να σπουδάσει ηθοποιός.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Τελειώνοντας τις θεατρικές τις σπουδές, το 1976, επέστρεψε στην Κύπρο.

Ξεκίνησε από το ΡΙΚ, από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Στο ΘΟΚ μπήκε το 1977, όπου συνεργάστηκε σαν τακτική ηθοποιός μέχρι το 2002.

Στο ΘΟΚ τής δόθηκε η ευκαιρία να παίξει σημαντικούς ρόλους σε παραστάσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό  -«Ικέτιδες», «Τρωάδες», «Οθέλλος» κ.ά.

Την δυσάρεστη είδηση σχολίασε δημοσίως και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος με ανάρτηση του στο twitter, αποχαιρετά την πολυαγαπημένη Άλκηστις.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος στέλνει τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια της ηθοποιού και κάνει λόγο για μία καλλιτέχνη που «μας χάρισε αμέτρητες ερμηνείες στο θέατρο και την τηλεόραση».

Η ανάρτηση του Προέδρου: 

«Είναι με θλίψη που πληροφορήθηκα το θάνατο της Άλκηστις Παυλίδου, της κορυφαίας ηθοποιού που μας χάρισε αμέτρητες ερμηνείες στο θέατρο και την τηλεόραση. Eιλικρινή συλλυπητήρια τόσο στην οικογένειά της όσο και στον καλλιτεχνικό κόσμο του τόπου μας. Αιωνία ας είναι η μνήμη της».

 

Προτεινόμενα για εσάς