Στ. Πέτσας: Η Ελλάδα προσελκύει μεγάλες επενδύσεις

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 13:48
UPD:13:49
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Επένδυση που συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας πως είναι η επένδυση της Microsoft η οποία προβλέπει  τη δημιουργία του πρώτου συμπλέγματος datacenter στη χώρα μας (data center region).

Αναλύοντας την επένδυση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ, Πέτσας εξήγησε ότι  «η επένδυση αυτή αφορά στην εγκατάσταση στη χώρα μας ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, ''μέσα σε μόλις 9 μήνες και παρά τα σύννεφα της πανδημίας, φτάσαμε εδώ: Στη γέννηση μιας σημαντικής καινοτόμας επένδυσης με πολυεπίπεδη οικονομική σημασία, αλλά και μεγάλη κοινωνική ανταπόδοση''». 

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα η επένδυση της Microsoft «θα βελτιώσει περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα για την πατρίδα μας ως κομβικό προορισμό άμεσων ξένων επενδύσεων», υποστηρίζοντας παράλληλα πως αυτή η επένδυση «έχει ποιοτικά διαφορετικό χαρακτήρα» καθώς συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας. «Ενισχύει την παραγωγικότητά της. Και στον βαθμό που αναμένεται να οδηγήσει σε χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα εκπαιδεύσει περίπου 100 χιλιάδες εργαζόμενους στις νέες τεχνολογίες τα επόμενα χρόνια, δίνει σήμα αναστροφής του brain drain», υποστήριξε ο κ. Πέτσας. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή