Ο Άρης «ξόρκισε» την... κατάρα του ΟΑΚΑ

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 11:17
UPD:11:20
INTIME SPORTS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Η νίκη στο ΟΑΚΑ διατήρησε τον Άρη στην κορυφή της βαθμολογίας με 10 βαθμούς, με τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης να έχουν 20 χρόνια να δουν τόσο καλό ξεκίνημα, με τρεις νίκες και μια ισοπαλία.

Και μπορεί να είναι η έβδομη φορά στην ιστορία τους που το καταφέρνουν, ωστόσο είναι η πρώτη αλλάζοντας προπονητή, καθώς τις προηγούμενες αυτό είχε συμβεί με έναν προπονητή.

Ο Άρης κέρδισε και τα δύο πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος της σεζόν, με Βόλο και Παναθηναϊκό, για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια. Είχε να το κάνει από το 1993, όταν νικούσε Παναχαϊκή και Νάουσα.

Ακόμη, κατάφερε να κάνει «διπλό» στον Παναθηναϊκό μετά από 13 χρόνια, αφού είχε να τον νικήσει από τον Απρίλιο του 2007. Στο Ολυμπιακό Στάδιο, μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς είχαν να πανηγυρίσουν από τις 5 Φεβρουαρίου 2011, όταν είχαν επικρατήσει 2-1 της ΑΕΚ.

Έκτοτε, μετρούσαν 12 παιχνίδια για Κύπελλο και πρωτάθλημα στο «Σπύρος Λούης» χωρίς νίκη, με πέντε ισοπαλίες κι επτά ήττες. Μάλιστα, σε συνολικά 53 αγώνες για πρωτάθλημα και Κύπελλο στο ΟΑΚΑ, από 1984 που το επισκέφτηκε για πρώτη φορά, Ο άΡΗς έχει μόλις επτά νίκες, ενώ μετράει ακόμα 10 ισοπαλίες και 36 ήττες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις