BCL: Ήττα στον τελικό για την ΑΕΚ και πρωταθλήτρια η Μπούργκος

Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 21:56
UPD:22:09
INTIME SPORTS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ να πανηγυρίσει το δεύτερο τρόπαιο του Basketball Champions League στην ιστορία της.

Στον τελικό της διοργάνωσης του final-8 που διεξήχθη στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων η ελληνική ομάδα ηττήθηκε από την ισπανική Μπούργκος 85-74 με τους Ίβηρες να κατακτούν τον πρώτο τους τίτλο στην παρθενική τους συμμετοχή στη διοργάνωση.

Ο γρήγορος ρυθμός που έδωσε η ισπανική ομάδα, σε συνδυασμό από τη βροχή... τριπόντων (17/35), παρέσυραν την «οικοδέσποινα» του τουρνουά, ΑΕΚ, η οποία με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική στο υπόλοιπο διάστημα του τελικού.

Οι Ισπανοί επέβαλαν τον δικό τους κανόνα στην αναμέτρηση και από τη στιγμή που πήραν προβάδισμα το μόνο που έκαναν ήταν να το αυξήσουν, ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό του τελικού.

Ο Θαντ ΜακΦάντεν με 18 πόντους ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών, έχοντας σημαντικές βοήθειες από Κουκ (15π) και Σαλβό (12π), επιβάλλοντας πλήρως τον δικό τους ρυθμό στην αναμέτρηση.

H ανωτερότητα της Μπούργκος αποτυπώθηκε στον έλεγχο των ριμπάουντ (41 έναντι 27), στη δημιουργία (17 ασίστ) και στην... εκνευριστική ευστοχία της σε έναν απαιτητικό τελικό, στην παρθενική της εμφάνιση στη διοργάνωση.

Η Ένωση «πλήρωσε» την κακή περιφερειακή άμυνα της και την έλλειψη λύσεων στην επίθεση, καθώς Λάνγκφορντ (11π.) και Ράις (17π.) ήταν οι μοναδικοί διψήφιοι της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις