Γιατρός Λευκού Οίκου: Ο πρόεδρος Τραμπ είναι «πολύ καλά»

Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020 19:39
UPD:20:10
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

U.S. President Donald Trump listens during a meeting with conservative black supporters in the Cabinet Room at the White House in Washington, U.S., June 10, 2020. REUTERS/Kevin Lamarque TPX IMAGES OF THE DAY

A- A A+

Ο πρόεδρος Τραμπ «είναι πολύ καλά», ανακοίνωσε το Σάββατο ο γιατρός του Λευκού Οίκου, Σον Κόνλεϊ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παίρνει οξυγόνο και είναι απύρετος εδώ και 24 ώρες, ανέφερε, σημειώνοντας πως ο αμερικανός πρόεδρος δεν είχε δυσκολίες στην αναπνοή.

«Σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος είναι πολύ καλά» δήλωσε ο γιατρός περιστοιχισμένος από εννέα γιατρούς και νοσηλευτές έξω από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed κοντά στην Ουάσινγκτον, όπου ο αμερικανός πρόεδρος μεταφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Τραμπ, 74 ετών, υπέφερε από βήχα, ελαφρά ρινική συμφόρηση και εξάντληση, σύμφωνα με τον γιατρό, αλλά τα συμπτώματα «αμβλύνονται και (η κατάσταση) βελτιώνεται» είπε.

«Παρακολουθούμε την καρδιακή νεφρική και ηπατική λειτουργία , και είναι όλες κανονικές. Ο πρόεδρος σήμερα το πρωί δεν παίρνει οξυγόνο, δεν έχει δυσκολία στην αναπνοή, ούτε στη βάδιση...» πρόσθεσε.

Παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο γιατρός Κόνλεϊ δεν επιβεβαίωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έλαβε σε καμία στιγμή της μέχρι τώρα νοσηλείας του οξυγόνο και επέμεινε ότι αυτήν την στιγμή δεν λαμβάνει οξυγόνο.

Το επίπεδο του οξυγόνου είναι, σύμφωνα με τον γιατρό του, στο 96%, σε μη επικίνδυνο επίπεδο.

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε σε «72 ώρες» από την διάγνωση της προσβολής του Ντόναλντ Τραμπ από την Covid-19, χρονικό διάστημα που δεν συμφωνεί με τον χρόνο ανακοίνωσης των θετικών αποτελεσμάτων του τεστ, την νύκτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή.

Γιατί διακομίσθηκε στο νοσοκομείο; «Διότι είναι ο πρόεδρος» απάντησε ο Σον Κόνλεϊ.

Ο Τραμπ θα λάβει πενθήμερη αγωγή με remdesivir, διευκρίνισε ο γιατρός, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα της παραμονής του προέδρου στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, πάντως, πρόσωπο «που γνωρίζει την κατάσταση», δήλωσε πως ορισμένα από τα ζωτικά σημεία του Ντόναλντ Τραμπ κατά το τελευταίο 24ωρο ήταν πολύ ανησυχητικά και πως οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες για τη φροντίδα του.

Ο Τραμπ δεν βρίσκεται ακόμη σε σαφή δρόμο ανάρρωσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή