Έκκληση για τη βιομηχανία θεάματος από σκηνοθέτες και παραγωγούς

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 09:03
A- A A+

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ σκηνοθέτες Τζέιμς Κάμερον, Κλιντ Ίστγουντ και Μάρτιν Σκορσέζε ενώνουν τις φωνές τους με τους ιδιοκτήτες κινηματογράφων και απευθύνουν έκκληση για οικονομική βοήθεια λόγω της πανδημίας.  

Σε μια επιστολή προς τους ηγέτες της Γερουσίας των ΗΠΑ και της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσαν ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει καταστροφικό πλήγμα στις κινηματογραφικές αίθουσες και ότι χωρίς κεφάλαια «τα θέατρα μπορεί να μην επιβιώσουν από τον αντίκτυπο της πανδημίας».  

Την επιστολή υπογράφουν περισσότεροι από 70 σκηνοθέτες και παραγωγοί, μαζί με την Εθνική Ένωση Ιδιοκτητών Θεάτρου, τη Ένωση Σκηνοθετών και την Ένωση Κινηματογράφου.   Η πανδημία ανάγκασε τους κινηματογράφους να κλείσουν στα μέσα Μαρτίου. Μεγάλες αλυσίδες όπως η AMC Entertainment και η Regal Cinemas της Cineworld Plc έχουν ανοίξει ξανά, με μειωμένη χωρητικότητα, σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, αλλά όχι στις μεγαλύτερες αγορές του Λος Άντζελες και της Νέας Υόρκης.  

Οι προσπάθειες να επιστρέψουν οι Αμερικανοί στα θέατρα και τις κινηματογραφικές αίθουσες μοιάζουν απογοητευτικές.   Την ίδια ώρα, τα στούντιο του Χόλιγουντ καθυστερούν τις κυκλοφορίες των μεγάλων ταινιών τους, όπως το «Black Widow» και το «Top Gun: Maverick» έως το 2021.   Η επιστολή ανέφερε ότι το 69% των μικρών και μεσαίων εταιρειών κινηματογράφου θα αναγκαστούν να υποβάλουν αίτηση πτώχευσης ή να κλείσουν μόνιμα, εκτός εάν υπάρξει βοήθεια.  

«Οι κινηματογράφοι είναι μια βασική βιομηχανία που αντιπροσωπεύει τα μεγαλύτερα αμερικανικά ταλέντα και τη δημιουργικότητα. Αλλά τώρα φοβόμαστε για το μέλλον τους», αναφέρει η επιστολή.   Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την επιστολή είναι οι παραγωγοί ταινιών του Τζέιμς Μποντ, Μπάρμπαρα Μπρόκολι και Μάικλ Τζ. Γουίλσον και οι σκηνοθέτες Πάτι Τζένκινς και Μάικλ Μπέι.   Με την επιστολή τους ζητούν από το Κογκρέσο να ανακατευθυνθούν τα μη δαπανηθέντα κεφάλαια από το πακέτο βοήθειας του κορωνοϊού, που εγκρίθηκε νωρίτερα μέσα στο 2020, ή να θεσπίσουν νέες προτάσεις, που θα βοηθήσουν τους κινηματογράφους να αντιμετωπίσουν την πανδημία.  

Προτεινόμενα για εσάς