BCL: Η συνέντευξη Τύπου των προπονητών και αρχηγών των τεσσάρων ομάδων

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 14:32
UPD:14:38
Eurokinissi Sports/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
A- A A+

Τέσσερις προπονητές και αρχηγοί ισάριθμων ομάδων βρέθηκαν σήμερα (29/09) στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου ενόψει της τελικής φάσης του Basketball Champions League (final-8), που ξεκινά αύριο (30/09) στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων,

Από πλευράς προπονητών έδωσαν το παρόν ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και νυν τεχνικός της Χάποελ Ιερουσαλήμ Όντετ Κάτας, ο Χοάν Πεναρόγια της ισπανικής Μπούργκος, ο Μπουράκ Γκορέν της τουρκικής Τουρκ Τέλεκομ και ο Λοράντ Λενιάμ της γαλλικής Ντιζόν.

Το λόγο πήραν στη συνέχεια οι αρχηγοί των ομάδων Τζέι Κόβαν Μπράουν (Χάποελ), Μοχάμεντ Μπαϊγκιούλ (Τουρκ Τέλεκομ), Αξέλ Ζουλιάν (Ντιζόν) και Βιτόρ Μπενίτε (Μπούργκος).

Την πρώτη ημέρα του final-8 του ΒCL στις 18:30 θα διεξαχθεί ο προημιτελικός Χάποελ Ιερουσαλήμ-Μπούργκος, ενώ στις 21:30 θα ξεκινήσει το ματς της Τουρκ Τέλεκομ με την Ντιζόν.

Η «αυλαία» των προημιτελικών θα πέσει την Πέμπτη (1/10) με το ενδιαφέρον των Ελλήνων φιλάθλων να είναι στραμμένο στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Νίμπουργκ και του ισπανικού «εμφυλίου» Σαραγόσα-Τενερίφη (21:30).

Ο Όντετ Κάτας δήλωσε αρχικά: «Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο στο μικρό χρόνο που διαθέτουμε. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και με τον Παππά (αποκτήθηκε πρόσφατα). Θέλουμε να τον έχουμε μαζί μας και είμαστε τυχεροί που είναι εδώ. Δεν μπορώ, όμως, να προβλέψω πως μπορεί να μας βοηθήσει τόσο σύντομα, έχουμε κάνει μόνο 4-5 προπονήσεις μαζί του, αλλά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που είναι μαζί μας».

Ο τεχνικός της ισπανικής Μπούργκος Χοάν Πεναρόγια επισήμανε: «Τα τεχνικά τιμ των ομάδων που μετέχουν στο final-8 δεν μπορούν να κάνουν σκάουτινγκ. Βέβαια, το ίδιο περίπλοκο είναι και για τους αντιπάλους, αλλά και για εμάς. Είναι η αρχή της σεζόν. Οι ομάδες θα βελτιωθούν προϊόντος του χρόνου. Εδώ μπορεί να έχουμε τρία ματς σε τέσσερις ημέρες. Είναι μία δυνατή διοργάνωση και δεν υπάρχει φαβορί».

Για το δεύτερο χρονικά ζευγάρι των προημιτελικών της πρώτης ημέρας (30/9), ο προπονητής της Τουρκ Τέλεκομ, Μπουράκ Γκορέν, υπογράμμισε: «Είναι η ίδια κατάσταση για όλους. Σε λίγες ημέρες προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε για αυτό το τουρνουά. Είμαστε, όμως έτοιμοι να παίξουμε. Σεβόμαστε τον αντίπαλο. Έκαναν σπουδαία δουλειά πέρυσι. Δεν είμαστε το φαβορί».

Στο φινάλε μίλησε ο προπονητής της γαλλικής Ντιζόν Λοράντ Λενιάμ ο οποίος σχολίασε: «Έχουμε δώσει δύο επίσημα ματς, αλλά δεν νιώθουμε έτοιμοι σε αυτό το στάδιο της σεζόν. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Ισχύει όμως για όλους. Δεν υπάρχουν φαβορί κατά τη γνώμη μου. Είναι ένα παιχνίδι με 50-50 πιθανότητες νίκης».

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις