«Οι δηλώσεις περί ασύμμετρων απειλών έπληξαν βαρύτατα την εικόνα της χώρας»

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007 12:09
UPD:12:50
A- A A+

«Η κυβέρνηση απέτυχε στην πρόληψη των πυρκαγιών, στην αντιμετώπιση της καταστροφής και στην ανακούφιση των πληγέντων, όπως απέτυχε και στα ζητήματα παιδείας με τις αδιανόητες γκάφες στα αποτελέσματα των εξετάσεων».

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθήνας, ¶ννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας σήμερα το πρωί στον Flash 96.0, σε εκπομπή στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης.

Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της κρίσης, ενώ οι δηλώσεις περί ασύμμετρων απειλών έπληξαν βαρύτατα την εικόνα της χώρας και κυρίως την εικόνα ασφάλειας που δίνει η Ελλάδα. Με τα όσα ακούστηκαν και τις διαστάσεις που δόθηκαν από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης η χώρα διασύρθηκε, υπογράμμισε η κ.Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε:

«Πρόκειται για το απόλυτο λάθος. Είναι ασύμμετρη ανοησία. Δεν μπορεί η χώρα να βγάζει μόνη τα μάτια της».

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας δηλωσε πως τον όρο «ασύμμετρη απειλη» τον έχει ακούσει για άλλες περιπτώσεις, επεσήμανε ωστόσο πως στην περίπτωση των φονικών πυρκαγιών υπάρχει οπωσδήποτε κάτι οργανωμένο. «Δεν μπορεί τόσες πολλές εστίες και σε τέτοια έκταση να είναι τυχαίο γεγονός», παρατήρησε ο κ.Αλογοσκούφης λέγοντας πως έχει στη διάθεση του κάποια στοιχεία.

Εξάλλου, η κ. ¶ννα Διαμαντοπούλου υποστήριξε ότι πρέπει να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην αποκατάσταση των υποδομών και του παραγωγικού δυναμικού στις πληγείσες περιοχές και κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει άμεσα τα κονδύλια του Γ'ΚΠΣ που φθάνουν τα 2 δισ. ευρώ και χάνονται λόγω αδυναμίας απορρόφησης.

Προειδοποίησε ακόμη ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας κινδυνεύει να μετατραπεί σε λιμνοθάλασσα μετά τις πυρκαγιές αν δεν ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Μεγάλες πυρκαγιές υπήρξαν και σε άλλες χώρες όπως το 2002 στην Πορτογαλία, σημείωσε η κ.Διαμαντοπούλου και παρατήρησε: «Τότε, όπως είπε, κάηκαν έξι εκατομμύρια στρέμματα αλλά δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή