ΠΑΣΟΚ: «Με ανοιχτά χαρτιά στο ασφαλιστικό»

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007 12:17
UPD:12:39
AΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

A- A A+

«Οι συνταξιούχοι με τη Ν.Δ. έγιναν φτωχότεροι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης για την τρίτη ηλικία.

«Οι συνταξιούχοι και άλλες αδύναμες οικονομικά ομάδες είναι εκείνες που πληρώνουν κυρίως τις συνέπειες της ανεξέλεγκτης ακρίβειας. Είναι αυτοί που βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται συνεχώς από την αύξηση της φορολογίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται:

• Την ενίσχυση των πόρων των Ταμείων

• Τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος και την επάρκειά του

• Την επαναφορά και εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας και σιγουριάς για το μέλλον

• Τη διασφάλιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων

«Δεσμευόμαστε», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «για τη θεσμοθέτηση της βασικής σύνταξης στα 550 ευρώ για το μεμονωμένο και 950 ευρώ για το ζευγάρι των συνταξιούχων αγροτών και ανασφαλίστων.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται επίσης για την αναμόρφωση του θεσμού του ΕΚΑΣ και το διπλασιασμό του αριθμού των δικαιούχων, για την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των συντάξεων, για βελτίωση του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση, για την αναβάθμιση των παροχών και τη ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρούνται με τις καθυστερήσεις για την απονομή τους, για τη σύσταση τοπικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας 24ωρης λειτουργίας, που θα είναι δίπλα στον πολίτη, στον ηλικιωμένο, στον ανήμπορο, για την ανάπτυξη μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και προγραμμάτων βοήθειας στο σπίτ και για τη βελτίωση του εισοδήματος, την ενίσχυση της φροντίδας και τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία.

Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται ακόμη για τη δημιουργία του Εθνικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης έτσι ώστε «να διασφαλιστούν οι συντάξεις όχι μόνο των σημερινών συνταξιούχων αλλά και εκείνες των επόμενων γενεών».

«Δεν αυξάνουμε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης»

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά θα ενισχύσει τα κίνητρα για παραμονή στην εργασία.

«Στόχος μας», είπε ο κ. Παπανδρέου, είναι να φθάσουμε ή και να ξεπεράσουμε το μέσο όριο αποχώρησης από την εργασία των 62,7 ετών που είχαμε καταφέρει το 2003. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύθηκε επίσης για τα εξής:

«Δεν θα αυξήσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά θα διασφαλίσουμε την καταβολή αυτών των εισφορών στο σύνολό τους.

Δεν θα μειώσουμε τις συντάξεις γιατί στόχος μας δεν είναι μόνο η βελτίωση των οικονομικών των Ταμείων αλλά προπάντων η βελτίωση του εισοδήματος των συνταξιούχων».

«Εμείς πάμε και στο ασφαλιστικό με ανοιχτά χαρτιά και ζητούμε την ψήφο του ελληνικού λαού για να βάλουμε τέλος στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Η Ν.Δ. κρύβει τα χαρτιά της», επισήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή