Η FIFA απέβαλε το Τρίνινταντ και Τομπάγκο

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 12:16
A- A A+

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προχώρησε στον αποκλεισμό του Τρίνινταντ και Τομπάγκο για σοβαρές παραβιάσεις του καταστατικού της.

«Το Γραφείο του Συμβουλίου της FIFA απέκλεισε την ομοσπονδία του Τρινιντάντ και Τομπάγκο (TTFF) με άμεση ισχύ λόγω σοβαρών παραβιάσεων του καταστατικού της FIFA», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο αποκλεισμός θα αρθεί όταν η Ομοσπονδία του Τρίνινταντ και Τομπάγκο αναγνωρίσει τη νομιμότητα της «επιτροπής κανονικοποίησης» που έχει συσταθεί για τη διαχείριση των καθημερινών εργασιών της TTFF, τη θέσπιση σχεδίου αποπληρωμής χρέους και την οργάνωση για την εκλογή νέας εκτελεστικής επιτροπής.

Τον περασμένο Μάιο, η ελβετική εισαγγελία διεύρυνε την έρευνα με στόχο τον πρώην πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ, για ένα δάνειο ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων που χορηγήθηκε το 2010 από τη FIFA, στην ομοσπονδία της νησιωτικής αυτής χώρας.

Να σημειωθεί ότι το δάνειο που χορηγήθηκε χωρίς τόκους ή εγγύηση, μετατράπηκε γρήγορα σε «επιδότηση».

Αυτή η νέα πτυχή της έρευνας, προστέθηκε στις πολλαπλές κατηγορίες για δόλιες πληρωμές που προορίζονταν για τον καταγόμενο από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο Τζακ Ουάρνερ, πρώην αντιπρόεδρο της FIFA, ο οποίος εκδιώχθηκε διά βίου από την διεθνή ομοσπονδία και κατηγορήθηκε για διαφθορά από την αμερικανική Δικαιοσύνη.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις