Τρεις Γερμανοί υποψήφιοι για τον «προπονητή της χρονιάς»

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 15:39
UPD:15:45
REUTERS/DENIS BALIBOUSE
A- A A+

Τρεις Γερμανοί, οι Γιούργκεν Κλοπ (Λίβερπουλ), Χάνσι Φλικ (Μπάγερν) και Γιούλιαν Νάιγκελσμαν (Λειψία), είναι οι φιναλίστ για τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της σεζόν 2019-20 που απονέμεται από την UEFA και ο οποίος θα ανακοινωθεί με την ευκαιρία της κλήρωσης των ομίλων του Champions League.

Οι τρεις τεχνικοί επιλέχθηκαν από μια εξειδικευμένη κριτική επιτροπή, που αποτελείται από συναδέλφους τους κι εκπροσώπους του Τύπου. Στην κατάταξη των πρώτων δέκα βρίσκεται και το όνομα του Τζαμπιέρο Γκασπερίνι (πίσω από τον τέταρτο Τόμας Τούχελ της Παρί Σεν Ζερμέν), που οδήγησε την εκπληκτική Αταλάντα ως τα προημιτελικά του Champions League.

Ωστόσο, ο προπονητής των «μπεργκαμάσκι» προηγήθηκε επιφανών συναδέλφων του, όπως ο Χουλέν Λοπετέγκι της Σεβίλης, με την οποία κατάκτησε το Europa League, και ο Ρούντι Γκαρσιά της Λιόν, που απέκλεισε τη Γιουβέντους στο Champions League.

Ο Γκασπερίνι, σε αυτή την κατάταξη του «κορυφαίου προπονητή» προηγείται επίσης των Ζινεντίν Ζιντάν της Ρεάλ Μαδρίτης (8ος) και Πεπ Γκουαρντιόλα της Μάντσεστερ Σίτι (9ος), ενώ δέκατος είναι ένας άλλος Ιταλός, ο Αντόνιο Κόντε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις