Νέος επικεφαλής της F1 ο Ντομενικάλι

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 13:35
UPD:13:46
EPA/SRDJAN SUKI
A- A A+

Ο Στέφανο Ντομενικάλι, πρώην διευθυντής της Ferrari και τωρινός πρόεδρος της Lamborghini, θα γίνει ο νέος επικεφαλής της Formula 1 το 2021.

Ο 55χρονος αξιωματούχος από την Ίμολα ηγήθηκε του αγωνιστικού τμήματος της Ferrari μέχρι τις αρχές του 2014. Ο διορισμός δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμη, αλλά επιβεβαιώνεται από έγκυρες πηγές, ανέφερε το BBC.

Ο Ντομενικάλι θα πάρει τη θέση του Τσέις Κάρι, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της F1 από τότε που ο Όμιλος Liberty Media ανέλαβε τα δικαιώματα, το 2017. Ο Κάρι θα διατηρήσει τη θέση του προέδρου, σε μια μορφή που δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Ο Ντομενικάλι ακόμη δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο, αλλά τα νέα έχουν ήδη διαδοθεί στους υπεύθυνους της ομάδας.

Μετά τις σπουδές του στα Οικονομικά και το Εμπόριο στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια, ο Ντομενικάλι εντάχθηκε στη Ferrari το 1991, διαδεχόμενος τον Ζαν Τοντ - νυν πρόεδρο της FIA - στο τιμόνι της ομάδας το 2007.

Το 2014 παραιτήθηκε, για να περάσει στη Lamborghini. Είναι μια πολύ σεβαστή φιγούρα στη F1, ένας χαρισματικός χαρακτήρας, με μεγάλη εμπειρία διαχείρισης. Είναι επίσης ο τελευταίος διευθυντής της ομάδας με τον οποίο η Ferrari κέρδισε έναν παγκόσμιο τίτλο, το πρωτάθλημα των κατασκευαστών το 2008.

Ο επικείμενος διορισμός του σημαίνει ότι τόσο η εταιρεία που κατέχει τα εμπορικά δικαιώματα όσο και το διοικητικό όργανο της F1 θα διευθύνονται από πρώην στελέχη της Ferrari.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις