Citroen C3: Ανανεωμένο, γοητευτικό και εύχρηστο

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 12:24
UPD:12:25
A- A A+

Ένα από τα πιο μοντέρνα, στιλάτα και ταυτόχρονα πρακτικά αυτοκίνητα, που κρατούν το κόστος κτήσης/χρήσης σε λογικά επίπεδα, τo C3, είναι το best-seller στη γκάμα των μοντέλων της Citroën και βρίσκεται μέσα στην κορυφαία 5άδα του B segment, ενώ είναι και το κορυφαίο στις προτιμήσεις των εταιρικών πελατών σε αυτή την κατηγορία (στοιχεία έως και το τέλος Δεκεμβρίου του 2019). ‘Οντως, χαρισματικό και ιδιαίτερα γοητευτικό, το C3 συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία, με την τόνωση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνιση, την προσωπικότητα που ενισχύεται από τους χρωματικούς συνδυασμούς του αμαξώματος, αλλά και την άνεση που κάνει τα μοντέλα της Citroën να ξεχωρίζουν. Όπως τονίζουν οι ιθύνοντες της εταιρίας, το μοντέλο που έδωσε νέα ώθηση στις πωλήσεις της Μάρκας από το 2016, φαίνεται πως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 750.000 ανθρώπων παγκοσμίως. Είναι, λένε, ξεκάθαρα μια επιτυχία της "Inspired By You" διάθεσης της Citroën, η οποία εμφανίζεται πρόθυμη να επεκταθεί, στοχεύοντας σε ένα κοινό που θέλει την καλύτερη δυνατή λύση για τις μετακινήσεις του στην πόλη, αλλά και έξω από αυτή. Θέλει να προσεγγίσει νέους, δημιουργικούς, αισιόδοξους και σε διαρκή κίνηση ανθρώπους, έχοντας παράλληλα και τις εταιρικές ανάγκες σε πρώτο πλάνο. Κάπως έτσι, το C3 στις επιβατικές και στις επαγγελματικές του εκδόσεις, σημείωσε αύξηση στις ταξινομήσεις μέσα στο 2019.

Με τις νέες αλλαγές, η Citroën επιδιώκει να τονώσει τη διάθεση των υποψήφιων αγοραστών για διαφοροποίηση. Κοντολογίς, το Νέο C3 είναι το μοντέλο με τις περισσότερες επιλογές για εξατομίκευση, ενώ είναι από τα πλέον άνετα αυτοκίνητα στην κατηγορία Β. Το Νέο C3 βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις της Citroën, ξεκινώντας την εμπορική του πορεία στη χώρα μας. Είναι αλήθεια πως δεν μοιάζει με κανένα άλλο όχημα. Έχει μοντέρνα εμφάνιση και συμπαγές αμάξωμα που αποπνέει ασφάλεια. Οι διαφορές του από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, “χτίζονται” πάνω στην πολύχρωμη προσωπικότητά του και την ασυναγώνιστη άνεση που προσφέρει στους επιβάτες.

Ας δούμε τα high lights του:

-Ο χαρακτήρας του τονίζεται με το νέο μπροστινό μέρος, εγκαινιάζοντας και τη νέα υπογραφή με τα μπροστινά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED

-Αυξάνονται οι επιλογές για την απόλυτη εξατομίκευση στις εκάστοτε απαιτήσεις για μοναδική εμφάνιση, με τους 97 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς του αμαξώματος, τις 3 επιλογές για την απόχρωση της οροφής, τα 3 χρώματα για το διάκοσμο της καμπίνας και τα 2 νέα σχέδια για τις ζάντες του αυτοκινήτου

-Περιλαμβάνονται τα νέα σχέδια των Airbump® που αποτελούν ένα ακόμα χαρακτηριστικό γνώρισμα του μοντέλου.

-Προσφέροντας νέα εμπειρία άνεσης για τους επιβάτες, χάρη στα νέα καθίσματα Advanced Comfort, τα 12 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που διευκολύνουν την καθημερινότητα μαζί με τις νέες υπηρεσίες συνδεσιμότητας.

-Με τους αποδοτικούς κινητήρες Euro 6, το Νέο C3 είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και τοποθετείται στην καρδιά της κατηγορίας.

Μεταξύ άλλων, ειδικότερα, σταχυολογούμε τα εξής:

Πρόκειται για ένα εύχρηστο μοντέλο με χρήσιμες σύγχρονες τεχνολογίες που συνδυάζουν γαλήνη και ηρεμία σε καθημερινή βάση. Χαρακτηριστικά της εποχής του, τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού στο Νέο C3 σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας, συνθέτουν ένα σύνολο που αποσκοπεί στη βελτίωση της εμπειρίας των οδηγών και των επιβατών από κάθε διαδρομή (Connect Assist, Connect Nav, Connect Play). Με τον εξοπλισμό αυτό, να συμπληρώνει τον ήδη μακρύ κατάλογο, των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανωφέρεια, το σύστημα ανοιχτής ακρόασης, το αυτόματο φρενάρισμα, η αναγνώριση των σημάτων του ΚΟΚ και η αυτόματη ενεργοποίηση των προβολέων. Το Νέο C3 ενισχύει τη θέση του ως το πλέον προσαρμοζόμενο αυτοκίνητο στην κατηγορία του, χάρη στα παρακάτω χαρακτηριστικά:

-7 χρώματα αμαξώματος: περιλαμβάνονται 2 λαμπερά νέα χρώματα- Elixir Red και Spring Blue – πλέον των γνωστών χρωμάτων της παλέτας (Perla Nera Black, Steel Grey, Platinum Grey, Soft Sand, Polar White).

-4 χρωματικά πακέτα: στις οποίες περιλαμβάνονται τα πλαίσια των φώτων ομίχλης και ο διάκοσμος των Airbump®. Το χρώμα Emerald Blue έρχεται να προστεθεί στα “βασικά” (Μαύρο, Λευκό και Κόκκινο).

-4 χρώματα για την οροφή, στα οποία περιλαμβάνεται το νέο Emerald Blue (μαζί με τα ήδη γνωστά Opal White, Onyx Black, Aden Red). Τα χρώματα της οροφής, συνδυάζονται με τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, καθώς και με τα διακοσμητικά στις πίσω κολώνες του αμαξώματος.

-3 διακοσμητικά οροφής: με την παρουσίαση των νέων γραφικών (Red, Techwood, Emerald) που τοποθετούνται αυτοκόλλητα στην οροφή αλλά και στις πίσω κολώνες του αμαξώματος).

Το Νέο Citroën C3 έχει επιπλέον νέες ζάντες αλουμινίου 16" και 17" (ανάλογα με την έκδοση), οι οποίες ενδυναμώνουν τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου και ειδικά το προφίλ του.

Το εσωτερικό του Νέου C3 προσφέρει ένα ιδιαίτερα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον για τους επιβάτες του. Το προσεκτικά σχεδιασμένο ταμπλό του δημιουργεί μια αίσθηση ζεστασιάς από την επεξεργασία χρωμάτων και υλικών του, που βρίσκεται σε αρμονία με τις πόρτες και τα καθίσματα για μια ομοιογενή εμφάνιση. Emerald: Η ατμόσφαιρα από ένα πολύ δυναμικό σύμπαν, χάρη στις εναλλαγές των σκούρων χρωμάτων, με τις λεπτομέρειες του πακέτου Emerald (σε απόχρωση σμαραγδιού) να υπερθεματίζουν. Ένα συνθετικό ύφασμα που δίνει την αίσθηση της 3D ραφής, ολοκληρώνει την πολύ δυναμική εικόνα. Techwood: Κορυφαία χρωματική ατμόσφαιρα με απαλά στην αφή υλικά και ειδική ραφή. Και πάλι εδώ έχουμε τις επιρροές από το πρωτότυπο CXPERIENCE να τονίζουν την ιδιαίτερη κομψότητα και το ξεχωριστό ύφος που τονίζει τη διάθεση για προσφορά της απόλυτης άνεσης στους επιβάτες.

Ευέλικτο, συμπαγές και προσαρμόσιμο στις ανάγκες, το Νέο C3 επωφελείται από το compact μήκος των 3,99μ και επιβεβαιώνει την ανωτερότητά του σε ότι έχει να κάνει με την άνεση των επιβατών του, χάρη στην εξαιρετική ανάρτησή του. Μαζί με την πολύ καλή ηχομόνωση, είναι τα δύο στοιχεία που φροντίζουν ιδιαιτέρως για το “ευ ζην” οδηγού και επιβατών σε όλες τις διαδρομές. Το νέο C3 έχει εξαιρετική ηχομόνωση, καθώς φιλτράρει τους εξωτερικούς ήχους και κραδασμούς, προσφέροντας ιδανικές συνθήκες για τους επιβάτες του. Αν είναι ένα σημείο στο οποίο ξεχωρίζει το νέο Citroën C3, είναι το ξεχωριστό επίπεδο της άνεσης που προσφέρει και είναι χαρακτηριστικό της μάρκας. Για να φέρει την άνεση σε μια νέα διάσταση, τα ευρύχωρα και γενναιόδωρα καθίσματα του Νέου C3 έχουν σχεδιαστεί εξ αρχής πολύ προσεκτικά. Όπως και στο νέο C5 Aircross SUV και στο C4 Cactus, το Νέο C3 διαθέτει καθίσματα Advanced Comfort: μια καινοτομία 100% Citroën!

Από τη βασική κιόλας έκδοση του Νέου C3, η ευεξία βρίσκει την καλύτερη έκφρασή της, χάρη στους γενναιόδωρους και ιδιαίτερα φιλόξενους χώρους του. Το C3 είναι ορόσημο για την κατηγορία του και προσφέρει άμεση αντίληψη της ευρυχωρίας στους επιβάτες, λόγω του σχεδιασμού του με το οριζόντιο κομψό ταμπλό, του πλάτους με τα 1.379 mm, αλλά και του σχεδιασμού των καθισμάτων του. Ο χώρος για τα πόδια των πίσω, είναι ένα επιπλέον ατού.

Σχεδιασμένο για να δίνει την αίσθηση πως “βρίσκεσαι στο σπίτι” το Νέο C3 είναι εύκολο στην καθημερινή χρήση. Οι χώροι αποθήκευσης έχουν σχεδιαστεί με τον πιο λειτουργικό τρόπο, ώστε να μην διαταράσσουν την αρμονία της διαμόρφωσης του εσωτερικού χώρου. Το Νέο C3 προσφέρει έξυπνο κεντρικό χώρο αποθήκευσης, ο οποίος επιτρέπει την απελευθέρωση ενός μέγιστου χώρου στο μπροστινό μέρος του οχήματος, καθώς και ένα μεγάλο ντουλαπάκι στην πλευρά του συνοδηγού (6.25L). Το χρώμα φωτός που επιλέχθηκε για το εσωτερικό αυτών των αποθηκευτικών χώρων έρχεται να βοηθήσει τον πιο εύκολο εντοπισμό των αντικειμένων που μπορεί να έχουν αποθηκευτεί, ενώ χωρίς συμβιβασμούς σε ότι έχει να κάνει με το χώρο των αποσκευών, το Νέο C3 υπογραμμίζει τη σχετική του γενναιοδωρία στην παροχή χώρων με εύκολα εκμεταλλεύσιμο χώρο 300 λίτρων.

Τέλος, το νέο C3 έχει αποδοτικούς, τελευταίας γενιάς κινητήρες Euro 6, με εξαιρετικά χαρακτηριστικά οικονομίας καυσίμων και επιδόσεων: 3κύλινδρος βενζίνης PureTech 83 (PureTech 83 με S&S και 5ταχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων) και 110 (PureTech110 με S&S και 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων), ή Diesel BlueHDi 100 (BlueHdi 100 με S&S και 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων). Για ακόμα περισσότερη ευελιξία και ευκολία στην οδήγηση, το Νέο C3 είναι επίσης διαθέσιμο και με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT6 (PureTech 110 με S&S και EAT6).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή