Χωρίς αυτοκίνητο πρόεδρος και βασιλιάς

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 18:00
UPD:18:03
EPA/STEPHANIE LECOCQ

epa08683364 King Philippe of Belgium (L) and Queen Mathilde of Belgium leave the House of European History by bicycle after a royal visit, in Brussels, Belgium, 20 September 2020. September 20th marks Car-Free Sunday in Brussels. EPA/STEPHANIE LECOCQ

A- A A+

Τζόκινγκ γύρω από την ευρωπαϊκή γειτονιά και το πάρκο Σενκαντενέρ επέλεξε να κάνει η Πρόεδρος της Κομισιόν, για να «γιορτάσει» την χθεσινή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο, ενώ το ποδήλατο επέλεξαν για τη μετακίνησή τους οι γαλαζοαίματοι του Βελγίου.

«Απολαμβάνοντας τη σημερινή ημέρα χωρίς αυτοκίνητα στις Βρυξέλλες με πρωινό τρέξιμο. Ο καλύτερος τρόπος για να γεμίσουν οι μπαταρίες και να γιορτάσουμε την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας» έγραψε στον λογαριασμό της στο τουίτερ, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Το ποδήλατο προτίμησαν οι γαλαζοαίματοι. Ο βασιλιάς του Βελγίου Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη χρησιμοποίησαν ποδήλατα για την επίσκεψή τους στο «Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας», ένας χώρος που ταξιδεύει τους επισκέπτες του στην ιστορία της Ευρώπης, από τους μύθους και τις ανακαλύψεις έως το χάος και τη συνοχή του 20ού αιώνα, καλώντας τους να οραματιστούν το μέλλον της.

Από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 19.00 στις 20 Σεπτεμβρίου απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα λαμβάνουν χώρα διάφορες δραστηριότητες με βασική προϋπόθεση την τήρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία από τον κορωνοϊό.


 naftemporikigr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή