Α.Λοβέρδος: Αναληθές ότι άρχισαν τα αντιπλημμυρικά έργα

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2007 16:46
A- A A+

Το ΠΑΣΟΚ είχε προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν πλημμύρες στη Χαλκιδική αφού στην περιοχή δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα, τόνισε ο υπεύθυνος Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Τα αντιπλημμυρικά έργα κόλλησαν στη γραφειοκρατία και, μόλις προ ολίγου, άρχισαν να εκτελούνται. Δυστυχώς, το ίδιο θα συμβεί και στις πυρόπληκτες περιοχές αυτού του θέρους. Εσφαλμένως, ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης αναπαράγουν την αναληθή είδηση, πως τώρα άρχισαν στην Πάρνηθα ή στην Ηλεία τα αντιπλημμυρικά έργα. Ουδέν αναληθέστερον αυτού»,παρατήρησε ο κ.Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησαν τα αντιδιαβρωτικά έργα με τους υλοτόμους, που αποσκοπούν στη συντήρηση του εδάφους, τόσο για τη συγκράτηση των νερών και τη ροή τους προς τον υδροφόρο ορίζοντα, όσο και για τη συγκρότηση των στοιχείων της επιφάνειας του εδάφους. Τα αντιδιαβρωτικά έργα, όμως, δεν είναι αντιπλημμυρικά. Και τα αντιπλημμυρικά έργα δεν ξεκίνησαν, διότι προϋποθέτουν διαγωνισμούς και, συνεπώς, χρονοβόρες διαδικασίες. Εδώ, όμως, κινδυνεύουν ολόκληρες περιοχές. Έπρεπε ήδη να έχουν απλοποιηθεί οι διαδικασίες. Δυστυχώς, όμως, είμαστε ακόμη σε σημείο μηδέν».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ -υπογράμμισε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- με την περίπτωση της Χαλκιδικής, έδωσε πράγματι ένα "μοντέλο" της συμπεριφοράς της, τόσο ως προς την Αιγιαλεία, την Κορινθία, όσο και ως προς την υπόλοιπη Πελοπόννησο : το "μοντέλο" της ωμής αδιαφορίας, όταν σβήνουν οι κάμερες των τηλεοράσεων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή