Βρετανία κορωνοϊός: Διπλασιάζονται κάθε 8 ημέρες οι ασθενείς στα νοσοκομεία – Νέο lockdown;

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 10:28
UPD:10:38
REUTERS/Peter Nicholls
A- A A+

Ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που εισάγονται στα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας διπλασιάζεται κάθε 8 ημέρες, όπως αποκάλυψε σήμερα Παρασκευή ο Βρετανός υπουργός Υγείας, αποφεύγοντας όμως να πει αν θα εφαρμοσθεί ένα νέο εθνικό lockdown άμεσα, χωρίς όμως να αποτρέπει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην 5η θέση με τους περισσότερους θανάτους από την πανδημία του κορωνοϊού στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ινδία και το Μεξικό, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιατρικού Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Ερωτηθείς επανειλημμένα από το Sky News για την προοπτική ενός δεύτερου εθνικού lockdown τον επόμενο μήνα, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, είπε ότι είναι η τελευταία λύση, εντούτοις η κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τον ιό.

«Ο αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία διπλασιάζεται 8 οκτώ ημέρες περίπου. Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να κρατήσουμε τους ανθρώπους ασφαλείς», δήλωσε ο Χάνκοκ.

Για την προοπτική νέου lockdown απάντησε: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω τώρα».

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δεχθεί έντονη κριτική από την αντιπολίτευση για την αρχική του ανταπόκριση στο ξέσπασμα της πανδημίας και η κυβέρνησή του τις τελευταίες εβδομάδες προσπαθεί να εξασφαλίσει επαρκή αριθμό τεστ.

Τα κρούσματα κορωνοϊού άρχισαν να αυξάνονται ξανά στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο, με 3.000 έως 4.000 θετικά τεστ να καταγράφονται καθημερινά την τελευταία εβδομάδα, αρκετά λιγότερα ωστόσο από τα 10.000 κρούσματα την ημέρα στη Γαλλία.

Την Πέμπτη, η Βρετανία κατέγραψε 21 θανάτους, φθάνοντας συνολικά τους 41.705, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης.

Πηγή Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή