H Sony ανακοινώνει το νέο της smartphone, το Xperia 5 II

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 11:10
A- A A+

Η Sony δίνει έμφαση στις λειτουργίες της κάμερας με το καινούριο της smartphone, χωρίς να κάνει συμβιβασμούς σε άλλους τομείς.

Μπορεί να μην έχουμε εδώ να κάνουμε με μία υλοποίηση που να πηγαίνει τα τεχνικά χαρακτηριστικά στην κορυφή των Megapixel, αλλά η Sony με το νέο της δημιούργημα πρεσβεύει το δόγμα ότι σημασία έχει η οπτική τεχνολογία του αισθητήρα και όχι απλώς και μόνο ο αριθμός των καμερών και τα Megapixel των φωτογραφιών που μπορούν να τραβήξουν. Στην παρούσα υλοποίηση, στο πίσω μέρος του Sony Xperia 5 II υπάρχει μία κάμερα των 12 Megapixel με f1/7 και φακό 24 χιλιοστών, μία ακόμα των 12 Megapixel και φακό 16 χιλιοστών και μία τρίτη κάμερα των 12 Megapixel με φακό 70 χιλιοστών. Στο μπροστινό μέρος φιλοξενείται μία κάμερα των 8 Megapixel.

Οι δυνατότητες του smartphone είναι υψηλές στο φωτογραφικό πεδίο και στη βίντεο καταγραφή, καθώς προσφέρεται η δυνατότητα της λήψης κινούμενης εικόνας σε ανάλυση 4Κ, στα 120 καρέ το δευτερόλεπτο, στα 10 bits, κάτι που συναντάμε για πρώτη φορά σε ένα κινητό τηλέφωνο. Η οθόνη με διαγώνιο 6.1 ιντσών έχει συχνότητα ανανέωσης τα 120 Hz, επίδοση που θα ικανοποιήσει ακόμα και εκείνους που θέλουν στο χέρι τους ένα εργαλείο για το mobile gaming.

O Qualcomm Snapdragon 865 βρίσκεται στη θέση του επεξεργαστή, με μνήμη RAM στα 8 GB και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο είτε 128, είτε 256 GB. H χωρητικότητα της μπαταρίας του είναι στα 4000 mAh και το λειτουργικό σύστημα είναι το Android 10, για το οποίο η Sony ήδη έχει ανακοινώσει ότι θα αναβαθμίσει στην έκδοση 11, μόλις γίνει αυτή διαθέσιμη. Μπορεί ο σχεδιασμός του νέου Sony να μη διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας, αλλά το εσωτερικό του νέου Xperia και οι δυνατότητες που προσφέρει αναμένεται να δημιουργήσουν ένα φανατικό κοινό φίλων της συσκευής, κάτι που υπήρχε και στο παρελθόν της εταιρείας, όταν η ενασχόλησή της με τα κινητά τηλέφωνα ήταν πολύ πιο έντονη.

 

Προτεινόμενα για εσάς