Oculus Quest 2: Το Facebook αποκάλυψε τη νέα γενιά του headset εικονικής πραγματικότητάς του

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 10:16
UPD:10:23
A- A A+

Tην επόμενη γενιά του headset εικονικής πραγματικότητάς του (VR), Oculus Quest, παρουσίασε το Facebook, υποσχόμενο καλύτερα γραφικά σε μια αρκετά χαμηλότερη τιμή από ό,τι προέβλεπαν οι περισσότεροι παρατηρητές του χώρου. Παράλληλα, αποκάλυψε πως δύο δημοφιλή franchises, τα Assassisn's Creed και Splinter Cell, έχουν έρθει στην πλατφόρμα.

Όπως αναφέρει το BBC, η ζήτηση για το πρώτο Quest, που είχε βγει πριν από 16 μήνες, ήταν μεγάλη τους τελευταίους μήνες, με την εταιρεία να αδυνατεί να καλύψει τη ζήτηση. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, θεωρείται πως είναι ένα μάλλον «niche» προϊόν, το οποίο μπορεί να αποκτήσει μικρή μόνο μερίδα του κοινού. Όπως και να έχει, επρόκειτο για μια «all in one» συσκευή, που ξεχώρισε για τον βαθμό ελευθερίας κίνησης που προσφέρει στον χρήστη χωρίς να απαιτούνται ξεχωριστοί εξωτερικοί αισθητήρες ή να τρέχει το λογισμικό του σε PC.

Το νέο μοντέλο έχει υψηλότερης ανάλυσης οθόνες, που προσφέρουν «περίπου 2Κ» ανά μάτι. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό αντιστοιχεί σε 50% περισσότερα pixels από πριν, και έχουν διευθετηθεί έτσι ώστε τα κενά ανάμεσα σε αυτά να είναι λιγότερο εμφανή. Το Facebook λέει πως ένα όφελος θα είναι πως η ανάγνωση κειμένου θα είναι ευκολότερη.

Μεταξύ άλλων βελτιώσεων είναι η χρήση του πιο ισχυρού επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon XR2, ικανού για διαχείριση υψηλότερης ανάλυσης βίντεο 360 μοιρών, καθώς και πιο πολύπλοκων γραφικών, ελαφρύτερο κατά 10% «σώμα», με επανασχεδιασμένα λουριά για να είναι πιο άνετο και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας. Άξιο αναφοράς είναι επίσης πως το Quest 2 θα απαιτεί λογαριασμό στο Facebook.

Έκπληξη ωστόσο αποτέλεσε η τιμή του: Η έκδοση των 64 GB είναι διαθέσιμη σε προπαραγγελία στα 299 δολάρια (με την έκδοση ων 256 GB στα 399). Όπως αναφέρει το TheVerge, η διάθεσή του αρχίζει τον επόμενο μήνα, και στις 13 Οκτωβρίου θα λανσαριστεί σε 22 χώρες.  

Προτεινόμενα για εσάς