Θεσσαλονίκη: Ένταση σε πορεία στη Νέα Παραλία με 51 συλλήψεις

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 11:13
UPD:14:59
www.thestival.gr
A- A A+

Επεισοδιακά εξελίχθηκε πορεία που πραγματοποιήθηκε, αργά το βράδυ της Τετάρτης, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ομάδα ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, που συμμετείχαν σε αντιφασιστική πορεία, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φέροντας, ορισμένοι εξ αυτών, ρόπαλα, προκάλεσαν φθορές (αναγραφή συνθημάτων) στον περίβολο του μνημείου του Λευκού Πύργου και μπροστά από το βασιλικό θεάτρο,  ενώ επιτέθηκαν με ρόπαλα σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο και επιχείρησαν να τους ελέγξουν.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, δύο διαδηλωτές κι ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν και απευθύνθηκαν σε εφημερεύον νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Από το σημείο προσήχθησαν 51 διαδηλωτές και μετά την εξέτασή τους συνελήφθησαν. Πρόκειται για 45 άνδρες και έξι γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κατά περίπτωση για διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και δημοσίων συναθροίσεων καθώς και για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 15 κράνη, 28 κοντάρια, ελβετικός σουγιάς και μεταλλική ράβδος αυτοάμυνας (Kubotan) κλπ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή