«Δεκανίκι της κυβέρνησης η Morgan Stanley»

Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2007 16:15
AΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

A- A A+

«Δεκανίκι της κυβέρνησης» χαρακτήρισε τη Morgan Stanley ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, σχολιάζοντας το περιεχόμενος πρόσφατης έκθεσής της http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/09/04/1407197.htm . Μεταξύ άλλων ο διεθνής χρηματοοικονομικός οίκος υποστήριξε ότι η μετοχή του ΟΤΕ θα παρουσιάσει κέρδη 25%, αν η σημερινή κυβέρνηση παραμείνει στην εξουσία, ενώ, αντιθέτως, θα «κατακρημνιστεί» σε επίπεδα χαμηλότερα κατά 15%, σε σχέση με σήμερα, αν κερδίσει τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού και καθοδήγησης της ψήφου του ελληνικού λαού από τη Morgan Stanley, η οποία, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, λειτουργώντας ως δεκανίκι της κυβέρνησης, έσπευσε να προβεί σε εκτιμήσεις που κυριολεκτικά, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την οικονομική επιστήμη.

Οι εκτιμήσεις αυτές, παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, «έχουν αποκλειστική σχέση με πολιτικές κυβερνητικές σκοπιμότητες για την καθοδήγηση της ψήφου του ελληνικού λαού, η οποία βεβαίως δεν πρόκειται να καθοδηγηθεί, και ιδιαίτερα από πολυεθνικές που κινούνται στο εξωτερικό».

Προτεινόμενα για εσάς