Γ. Παπανδρέου: «Ο κ. Καραμανλής αποδείχθηκε λίγος για τη χώρα»

«Η κυβέρνηση της ΝΔ θα κάνει τους πυρόπληκτους πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα»
Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2007 21:59
UPD:22:08
A- A A+

«Ο λαός στις 16 Σεπτεμβρίου θα αποφασίσει να αλλάξει κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε εφ όλης της ύλης συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

O κ. Παπανδρέου παρατήρησε ότι ο Κώστας Καραμανλής αποδείχθηκε λίγος για τη χώρα, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν αποτελεί προσωπική αιχμή για τον πρωθυπουργό, αλλά όπως σημείωσε, υπάρχει ένα σοκ απογοήτευσης στην κοινωνία από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ο λαός, είπε, το 2004 δοκίμασε μία αλλαγή, εξαιτίας και των λαθών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, όμως σήμερα είναι απογοητευμένος.

«Είμαστε σίγουρα καλύτερη κυβέρνηση από τη ΝΔ και θα αποδείξουμε ότι είμαστε και ριζικά διαφορετικοί», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του θα είναι επιτελική με ικανά και άξια στελέχη έτοιμα να προσφέρουν στον τόπο.

«Εγώ», τόνισε, «δεν είμαι στην πολιτική για να γίνω πρωθυπουργός, αλλά για να βοηθήσω τη χώρα». «Θα είμαι πρωθυπουργός –πρόσθεσε- μίας εθνικής προσπάθειας για την ανύψωση της χώρας... Θα χτυπήσω τη λογική του κομματισμού... Δεν επιδιώκω μία αυτάρεσκη αυτοδυναμία, αλλά οφείλω να ζητήσω μία ισχυρή πλειοψηφία».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ήττας ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε: «Το πρόβλημά μου δεν είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, το πρόβλημά μου είναι που πάει η χώρα».

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η Ελλάδα της ΝΔ δεν εχει καμία σχέση με τη σοβαρότητα του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στη Γερμανία και δήλωσε ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με τη ΝΔ, δεδομένου επίσης ότι όταν πρότεινε τη συνεργασία των δύο κομμάτων σε πέντε κύρια θέματα, η κυβέρνηση της ΝΔ το αρνήθηκε.

Ερωτηθείς για τον αποκλεισμό της κ. Φώφης Γεννηματά από τις εκλογές με την απόφαση του Αρείου Πάγου, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για απαράδεκτη παρέμβαση του ανωτάτου δικαστηρίου, χωρίς προηγούμενο στα 33 χρόνια της μεταπολίτευσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χειραγωγεί και υποβαθμίζει τη Δικαιοσύνη όπως και πολλούς άλλους θεσμούς.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα της ενίσχυσης των πυρόπληκτων, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι η οικονομική ενίσχυση των πληγέντων που ανακοινώθηκε «είναι ουσιαστικά τα ναύλα για να μεταναστεύσουν σε μια άλλη περιοχή της χώρας».

Η κυβέρνηση, είπε, δεν θέλησε να συνεργαστεί με την τοπική αυτοδιοίκηση για τη βοήθεια στους πληγέντες και χαρακτήρισε άθλια την εικόνα της χώρας με όσα διαδραματίστηκαν κατά την καταβολή του επιδόματος των 3 χιλ.€. Δεν αξίζει στην Ελλάδα να φαίνεται σαν τριτοκοσμική χώρα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και παρατήρησε ότι ο τρόπος που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση τα χρήματα για τους πυρόπληκτους θα τους κάνει πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι εξέθεσε τη χώρα στο εξωτερικό με τα περί ασύμμετρων απειλών, ενώ με αφορμή τις αιχμές,όπως είπε, κυβερνητικών και κομματικών στελεχών της ΝΔ ότι τις φωτιές τις έβαλε το ΠΑΣΟΚ ή κάποιοι που ήθελαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για προσπάθεια διχασμού του λαού και προπαγανδιστικά παιχνίδια της κυβέρνησης.

Παρουσίαση της τηλεοπτικής προεκλογικής καμπάνιας από τον Κώστα Λαλιώτη

Σήμερα εξάλλου ο Κώστας Λαλιώτης παρουσίασε το πρώτο μέρος της τηλεοπτικής προεκλογικής καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα τρία σποτ που θα αρχίσουν να μεταδίδονται από σήμερα.

«Νίκη και μόνο νίκη είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ, οι ώρες και οι μέρες είναι κρίσιμες, η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από μία αδέξια, ανίκανη και φαύλη κυβέρνηση», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Στο ένα από τα τρία προεκλογικά σποτ κυριαρχούν εικόνες από τις πρόσφατες πυρκαγιές υπό το σύνθημα «ήρθε η ώρα της αλήθειας».

Αυριο το πρωί στις 10:00, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος (Χαρ. Τρικούπη 50), με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και στις 19:30 θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Γυναίκες, Δικαιώματα - Δεσμεύσεις - Προοπτικές», στο Περιστέρι (Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου»).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή