Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2007 07:00
A- A A+

ΒΡΟΧΕΣ και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, με ενίσχυση των ανέμων κατά τόπους στα 7 Μποφόρ, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και μετά το απόγευμα και στη Θράκη. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 βαθμιαία στα ανατολικά 5 έως 6 Μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και κατά τόπους 7 Μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αρχικά αίθριος καιρός. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα το απόγευμα αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αρχικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ, αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που αργότερα στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και πιθανόν τη Δυτική Στερεά και την Κεντρική Μακεδονία.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 6 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή