Euroleague: Κορυφαία φάση της 10ετίας το νικητήριο καλάθι του Πρίντεζη στον τελικό του 2012

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 14:22
UPD:15:13
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ACTION IMAGES
A- A A+

Το... αξέχαστο καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη στον τελικό της Euroleague του 2012, με το οποίο ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο, ψηφίστηκε από τον κόσμο ως η κορυφαία φάση της δεκαετίας (2010-2020) στη διοργάνωση.

Τη σχετική ανακοίνωση για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έκανε την Τρίτη (15/09) η διοργανώτρια αρχή. Το «πεταχτάρι», όπως έχει μείνει στην ιστορία, του διεθνούς φόργουορντ «σημάδεψε» μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στα χρονικά του θεσμού και χάρισε στους «ερυθρόλευκους» το δεύτερο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο με το τελικό 62-61 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

EUROLEAGUE BASKETBALL

Η Euroleague ενημέρωσε ότι μετά από ψηφοφορία ανάμεσα στους φιλάθλους που κράτησε σχεδόν δύο μήνες και περιελάμβανε συνολικά 100 φάσεις, το καλάθι του «υπαρχηγού» του Ολυμπιακού κατέκτησε την πρωτιά, συγκεντρώνοντας το 60.5% των προτιμήσεων του κοινού.

Μία φάση του Δημήτρη Διαμαντίδη κόντρα στην Ρεάλ βρέθηκε στην 2η θέση, ενώ στην τρίτη έμεινε το νικητήριο καλάθι του Ταϊρίς Ράις στον τελικό του 2014, με το οποίο τότε η Μακάμπι είχε κατακτήσει το τρόπαιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις